Bandić nema ni lipe ušteđevine, Švaljek najbogatija, a Mrak Taritaš ima svoju šumu

Autor: Poslovni.hr , 25. travanj 2017. u 09:17
Foto: Robert Anic/PIXSELL

S imovinom koja vrijedi gotovo 4 milijuna kuna kandidat HDZ-a, Drago Prgomet, nalazi se odmah iza Švaljek. No time se ne hvali.

U Zagrebu je i službeno počela predizborna kampanja, a RTL se pozabavio njihovim imovinskim karticama.

Milan Bandić tvrdi da nema nijednu jedinu kunu ušteđevine, Mrak Taritaš ima šumu, a Tomislav Tomašević bicikl. 

Kad je u pitanju imovina onda je među kandidatima za čelnog čovjeka Zagreba – Sandra Švaljek – kapitalac.

Na Ekonomskom institutu u Zagrebu je na neplaćenom dopustu od Nove godine pa joj je jedini izvor prihoda naknada koju prima kao gradska zastupnica. Obiteljski proračun spašava suprugova plaća od 30.000 kuna. U garaži je parkiran 7 godina star Volvo, a dođu li crni dani Švaljekovi su spremni jer u obveznicama, dionicama i ušteđevini imaju višemilijunske iznose.

S imovinom koja vrijedi gotovo 4 milijuna kuna kandidat HDZ-a, Drago Prgomet, nalazi se odmah iza Švaljek. No time se ne hvali.

"Imam dva stana, oba su pod hipotekom, jedan stan iznajmljujemo i na njega plaćamo porez", kazao je Drago Prgomet, kandidat za gradonačelnika Zagreba.

U Saboru volontira pa dobiva plaću u KBC-u Zagreb te od medicinskog fakulteta gdje radi kao predavač. Zajedno 23.000 kuna. Prgometi imaju tri stana. Audi još služi, a zatreba li novi Prgomet ima dionice u dvije tvrtke te ušteđevinu od 30 tisuća kuna, piše RTL.

Kada se sve zbroji i pomnoži imovinom za protukandidatima previše ne zaostaje niti kandidatkinja desnice – Bruna Esih. Zastupnička plaća joj je 13 tisuća kuna, a zajedno s mužem ima stan i kuću u Šestinama, apartman te tri parcele. Vozni park je skroman, ali zato Esihovi imaju 445 dionica jedne telekomunikacijske tvrtke te solidnu ušteđevinu.

Mrak gradonačelnica malo pomalo skupila je imovinu vrijednu 2 milijuna i 430 tisuća kuna. U imovinskoj kartici navodi da prima zastupničku plaću od 16 tisuća kuna. Od svih kandidata obitelj Taritaš ima najviše nekretnina – 3 stana i 3 garaže, a vlasnici su i jednog hektara šume kraj Bjelovara.

Komentari (17)
Pogledajte sve


U ovom članku , to za Švaljekicu ne piše!………….gdje si to čital..

Nemoj čitati žutu štampu nego čitaj izvornik na koji je link postavio kolega Jovan: https://www.sukobinteresa.hr/hr/imovinske-kartice/imovinsko-stanje-duznosnika-sandra-svaljek [sukobinteresa.hr]

jučer sam ih gledao na otvorenom…doslovce svi kandidati su korisnici drž. proračuna i niti jedan nije stekao nikakvu vrijednost niti imovinu koja ne potiće od novaca građana kojima su ti isti nametnuli zakonsku obvezu uplata u proračune iz kojih se ovi financiraju…

birokracija bi vladala i samo trošla naše pare ali niti jednoga ne zanima kako i od kuda dolaze te pare, naravno da ne… izglasali su si ovršni zakon i nacionalizirali privatnu imovinu donjevši porez na nekretnine i mirni su za više generacija a stoka sitnog zuba nek se sama snalazi

Kaže meni jedan moj ( rođo ) ….. najbolje spremati u vriće!!!!!!!

U ovom članku , to za Švaljekicu ne piše!………….gdje si to čital..

New Report

Close