Bandić bijesan na Vladu, gdje je zapeo Imunološki zavod

Autor: Marija Brnić , 18. travanj 2019. u 07:22
Dobili dozvolu za skladištenje plazme/M. Prpić/PIX

Bandić uznemirio djelatnike Imunološkog. Njihove plaće, tvrdi sindikalna povjerenica, nisu jedini trošak.

Partnerstvo Vlade i Grada Zagreba u spašavanju Imunološkog zavoda zapelo je i izazvalo revolt gradonačelnika Milana Bandića, koji je jučer najavio da će idući tjedan javno na tu temu održati konferenciju za medije.

"Nisam zadovoljan tempom i dinamikom kojom se radi. Za godinu i pol dana potrošeno je 105 milijuna kuna novca poreznih obveznika na plaće 130 ljudi u ustanovi Imunološki zavod i to je rezultat u godinu i pol dana rada. Nije se maklo s mrtve točke", bijesan je Bandić, koji kaže kako Grad Zagreb neće odustati od Imunološkog, koji je od strateške važnosti za državu. Osobno on ne želi nikoga pojedinačno prozvati kao krivca, već mu je, kaže, namjera iskazati svoje nezadovoljstvo.

Uznemirio djelatnike
Što konkretno najviše zamjera Vladi, odnosno resornom Ministarstvu zdravlja, te kakve će prijedloge iznijeti idući tjedan za Imunološki, jučer nije bilo konkretnijih informacija.  Međutim, Bandićeva reakcija uznemirila je djelatnike Imunološkog. Njihove plaće, tvrdi sindikalna povjerenica Lidija Jagarinec, nisu jedini trošak koji se financirao spomenutim iznosom u proteklom razdoblju, nego i troškovi trgovačkog društva Imunološki zavod, održavanja i hrana za konje, zmije i ovce, te registracijski materijali i drugi troškovi.

 

130 ljudi

trenutno je zaposleno u javnoj ustanovi Imunološki zavod

Još bez dozvole
"Nažalost, i dalje postoje isti problemi, posluje se kroz dva paralelna sustava i nejasno je kako to država dopušta", ističe Lidija Jagarinec, koja nema nikakvih saznanja kakav je daljni plan i tko će, pripoji li se ustanova Imunološki zavod istoimenom trgovačkom društvu, financirati pokretanje novog pogona i proizvodnju, koju u ovom trenutku Imunološki ne obavlja.

Prije mjesec dana su ponovno dobili dozvolu za skladištenje plazme, no za dozvolu za proizvodnju predstoji još puno posla.  Jedan od osnovnih preduvjeta je odabir nove lokacije i postavljanje kamena temeljca za novi proizvodni pogon.

Potporu u tome nadaju se dobiti upravo od gradonačelnika Bandića, koji je suradnju na ovom projektu postavi i kao jedan od uvjeta za potporu Vladi Andreja Plenkovića. I jučer je Bandić podsjetio da je ova Vlada, za razliku od prethodne dvije, prva s kojom je uspostavljena komunikacija o ovom slučaju, no rezultat nažalost izostaje. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

zar IMZV nema cjepivo protiv bjesnoće da cucka malo smire

tako je nama s tobom svaki dan, vodu plaćamo kao da je uvozimo iz emirata, vozimo se po kaldrmi, neopisive gužve po gradu jer rođaci grade zgradurine po kvartovima koji nemaju prateću infrastrukturu itd…

New Report

Close