Bad Blue Boysi po noći čistili Petrinju od ruševina, danas im se priključila i Torcida

Autor: Poslovni.hr , 30. prosinac 2020. u 14:50
Foto: Borna Filić/PIXSELL

Nakon što su odradili prvi dan i noć u paklu Petrinje, Boysi su otišli prespavati u Zagreb, prije nego što su se jutros vratili pomagati na mjesto katastrofe.

Bad Blue Boysi su zbog blizine Zagreba na mjestu tragedije bili jedva nekoliko sati nakon što se dogodila, javlja Index.

Video koji je dobio Index prikazuje Boyse kako spojeni u ljudski lanac u mrklom mraku čiste ruševine u Petrinji.

Iako je na snimci vidljivo da brojni navijači Dinama predano i vrijedno, bez zabušavanja rade u teškim uvjetima, usprkos tome jedni druge za vrijeme čišćenja bodre i požuruju: “Ajmo, dečki! Idemo, brže!”

Nakon što su odradili prvi dan i noć u paklu Petrinje, Boysi su otišli prespavati u Zagreb, prije nego što su se jutros vratili pomagati na mjesto katastrofe.

“Bilo srce” pokrenulo akciju za pomoć stanovnicima koji su pogođeni potresom

Udruga “Bilo srce” je pod medijskim pokroviteljstvom Slobodne Dalmacije, Dalmatinskog portala i Radio Dalmacije odlučila pokrenuti akciju pod nazivom “Bilo srce kuca za sve vas” s ciljem pomoći svim stanovnicima Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta pogođenih potresom. Sva prikupljena sredstva bit će namjenski donirana svima onima kojima je pomoć potrebna, objavljeno je u srijedu na internetskom portalu Hajduka.

“U utorak je u KN Torcida u rekordnom roku sakupljeno više šlepera pomoći koji su se tijekom noći uputili prema pogođenim područjima kao i pripadnici Torcide koji danas sudjeluju u akcijama na terenu. Ujedno, veliki broj navijača Hajduka stavio je na raspolaganje svoje nekretnine za one čiji su domovi stradali u potresu i kojima je potreban smještaj te smo spremni organizirati prihvat ukoliko to bude potrebno. Ovim putem zahvaljujemo svima koji su svo vrijeme bili na raspolaganju i nudili svoju pomoć kao i svima koji će se na bilo koji način uključiti u ovu akciju kako bismo još jednom pokazali veličinu hajdučkog srca”, priopćila je humanitarna udruga “Bilo srce”.

Za pomoć stradalima u potresu otvoren je broj računa posebno za ovu svrhu (broj računa može se naći u priopćenju objavljenom na internetskom portalu Hajduka).

“Pozivamo vas da uplatom na račun pokažemo stanovnicima pogođenih područja da hajdučko srce kuca za sve njih i da u nevolji koja ih je snašla nisu sami. Upravo zato, svaka kuna i simbolična uplata su bitni. Domovi, škole i bolnice Petrinje, Siska, Gline i okolice ujedno su i naši domovi, škole i bolnice i svi smo zajedno u ovome. Bilo srce kuca za sve vas”, kaže se u priopćenju humanitarne udruge “Bilo srce”, koja je osnovana 2006. godine, a pod čijim su imenom organizirane humanitarne akcije u organizaciji Hajduka, KN Torcida, Našeg Hajduka te brojnih društava prijatelja Hajduka i podružnica Torcide, uz sudjelovanje članova, navijača te veterana kluba.

Komentirajte prvi

New Report

Close