Bačić: Potrošit ćemo sve iz Fonda solidarnosti

Autor: Poslovni dnevnik , 20. veljača 2023. u 22:00
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja Branko Bačić/P. Macek/PIXSELL

Nada se da će do kraja lipnja potrošiti milijardu i tri milijuna eura. Od tog iznosa 683 milijuna eura se odnosi na zagrebački, a 319 milijuna eura na petrinjski dio obnove.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak u Sisku, gdje je potpisao ugovore o obnovi, kako vjeruje da će Hrvatska do kraja lipnja potrošiti do zadnjeg eura iz Fonda solidarnosti.

Novinarima je odgovorio da se ne razmišlja o još jednom produljenju roka za korištenje sredstava. Pozvao je sve da se uključe i angažiraju, utvrđuju stanje i rješavaju sve prepreke s izvođačima kako bi se taj datum dohvatio.

Nada se da će do kraja lipnja potrošiti milijardu i tri milijuna eura. Od tog iznosa 683 milijuna eura se odnosi na zagrebački, a 319 milijuna eura na petrinjski dio obnove.

Cilj je da sve javne zgrade na području petrinjskog i zagrebačkog potresa u dijelu konstrukcijske obnove budu doista obnovljene i samim time financirane iz Fonda solidarnosti, rekao je ministar.

Državi su, dodao je, preostala još četiri mjeseca i malo manje od dva tjedna da na obnovu javnih zgrada utroši preostali iznos od 570 milijuna eura. Na razini Hrvatske je putem operativnih tijela na području petrinjskog i zagrebačkog potresa ugovoreno 1300 projekata.

“To podrazumijeva radove na konstrukcijskoj obnovi u iznosu od 2,7 milijardi kuna, što znači da smo ugovorili puno više radova, čija vrijednost dva i pol puta prelazi planirani i odobreni iznos iz Fonda solidarnosti”, rekao je Bačić. 

Komentirajte prvi

New Report

Close