AZTN pokrenuo postupak protiv Euroherca, CO-a, Croatia Lloyda…

Autor: Suzana Varošanec , 28. siječanj 2014. u 11:14
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je danas informaciju o otvaranju dva postupka: protiv udruženja osiguravatelja i članova – osiguravajućih društava, kao i protiv udruženja nautičkih marina i njegovih članova.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je danas informaciju o otvaranju dva postupka: protiv udruženja osiguravatelja i članova – osiguravajućih društava, kao i protiv udruženja nautičkih marina i njegovih članova. 

U prvom slučaju AZTN je pokrenula postupak protiv  Hrvatskog ureda za osiguranje i 12 poduzetnika članova HUO-a – Euroherc osiguranja, Croatia osiguranja, Croatia Lloyd reosiguranja, Hok osiguranja, Izvor osiguranja, Jadranskog osiguranja, Sunce osiguranja, Triglav osiguranja, Uniqa osiguranja, Velebit osiguranja, Basler osiguranja Zagreb i Wiener osiguranja Vienna insurance group radi utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja sklapanjem zabranjenog sporazuma. 
 
Agencija će u postupku utvrditi jesu li navedeni poduzetnici odnosno udruženje poduzetnika donošenjem odluke o oduzimanju ovlasti za izdavanje zelene karte osiguranja Generali osiguranju sklopili zabranjeni sporazum kojim jednog od članova udruženja kažnjavaju zbog spuštanja cijena premija osiguranja od automobilske odgovornosti.

Drugi, pak, postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja sklapanjem zabranjenog sporazuma Agencija je, također, pokrenula protiv Udruženja nautičkog turizma (marina) Hrvatske gospodarske komore i devet poduzetnika članova udruženja – Adriatic international cluba, Tehnomonta, Marine Šibenik, Ilirije iz Biograda na moru, Marine Hramina iz Murtera, Brodogradilišta i marine iz Betine, Marine Punat te Marine Dalmacija i i Marine Borik iz Zadra.  

Agencija je postupak pokrenula kako bi utvrdila jesu li marine koje su sudjelovale na sastanku udruženja u okviru HGK razmjenjivale informacije o budućim cijenama svojih usluga, konkretno o cijeni vezova. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Za njega (Grgića) bi bilo najbolje da proda taj biznis. Dosadašnje profite može zaboraviti.

a ne nisu se dogovarali oko cijena osiguranja.
bit će osiguranje 80 eura kao u mađarskoj.

pa pogledajte ovog grgića šta je sve napravio na autoosiguranju.ima urede kao iz cecinih spotova ,bazene i ostale perverzije po poslovnim zgradama.
vidjet ćemo rezultate dogodine kad mu svi odu osiguranici,a i isplaćivat će štete drugi dan da mu neko ostane.

New Report

Close