AZTN okončao postupak protiv Coca-Cole

Autor: Poslovni.hr , 05. kolovoz 2020. u 21:59

AZTN je postupak protiv Coca-Cole pokrenuo po službenoj dužnosti, a povod su bili ugovori koje je kompanija sklapala s kupcima u HoReCa kanalu, odnosno odredbe ugovora koje su za cilj ili posljedicu imale isključivu kupnju Coca-Colinih proizvoda.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) u utorak je izvijestila da je okončala postupak protiv Coca-Cole, nakon što je ta kompanija samoinicijativno predložila preuzimanje obveza, među kojima i da u roku od četiri mjeseca izmijeni sve ugovore o suradnji sa svojim kupcima u HoReCa kanalu. Kako se navodi u AZTN-ovom priopćenju, prihvaćanjem preuzimanja obveza predloženih od Coca-Cole HBC Hrvatska, regulatorna agencija okončala je postupak utvrđivanja narušavanja tržišnog natjecanja koji je pokrenula protiv Coca-Cole u smislu odredaba Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja.

AZTN je postupak protiv Coca-Cole pokrenuo po službenoj dužnosti, a povod su bili ugovori koje je kompanija sklapala s kupcima u HoReCa kanalu, odnosno odredbe ugovora koje su za cilj ili posljedicu imale isključivu kupnju Coca-Colinih proizvoda. Riječ je o odredbama kojima se kupac obvezuje da će sve svoje potrebe za voćnim sokovima, ledenim čajevima, energetskim pićima i mineralnim vodama zadovoljavati isključivo narudžbom robnih marki iz Coca-Colinog asortimana te da će u stalnoj ponudi imati cjelokupan asortiman njenih gaziranih pića, ali i svih njenih novih proizvoda u toj kategoriji.

Komentirajte prvi

New Report

Close