Avenueu druga šansa za Kupare

Autor: Marija Crnjak , 26. veljača 2018. u 22:00
Projekt turističkog kompleksa u Kuparima nikako da se realizira/Željko Lukunić/PIXSELL

Marić za ugovor s Four Seasonsom.

Ministar državne imovine Goran Marić u ponedjeljak je izjavio da će se investitoru u projekt Kupare, tvrtki Avenue ulaganja ponuditi neki novi uvjeti, te da bi novi operator u tom projektu mogao biti Four Seasons, kojega će i prihvatiti ako investitor s njim dobije ugovor.

Rezultat je to sastanka u Ministarstvu, na kojem su bili predstavnici investitora, tvrtke Avenue ulaganja, nadležnih ministarstava te općine Župa Dubrovačka. Kako je poznato, ministar Marić prošlog tjedna najavio je mogućnost raskida ugovora s Avenue ulaganjima, na iznenađenje investitora koji je navodno potpisao pismo namjere s hotelskom kućom Four Seasons za Kupare. 

"Ugovor se nije ni počeo realizirati i moja želja je bila potaknuti realizaciju investicije. Investitoru ćemo ponuditi neke nove uvjete, jer se do sada pokazalo da je pismo namjere s operaterom nevalidan dokument, i predložit ćemo ugovor s operaterom i rokove u kojima investitor mora dostaviti ugovor i u kojima mora dostaviti ulazne podatke za izradu urbanističkog plana. Dosad su ti rokovi bili rastezljivi", istaknuo je Marić. 

Načelnik općine Župa Dubrovačka Silvio Nardelli izrazio je nakon sastanka uvjerenje da će se stvari pokrenuti s mrtve točke.

"Očekujemo da će Ministarstvo državne imovine u roku nekoliko dana uputiti prijedlog aneksa ugovora prema investitoru", kaže Nardelli. Nakon toga općina nastavlja s izradom urbanističkog plana, koji se može dovršiti u roku od oko deset mjeseci.  Suvlasnik i direktor tvrtke Avenue ulaganja Ivan Paladina nije želio licitirati s konačnim rokom, ocijenio je kako je sastanak bio konstruktivan te da će potaknuti još bržu realizaciju projekta.

Komentirajte prvi

New Report

Close