Autoškole idu u propast, mladi vozači postaju opasnost na cesti?

Autor: Poslovni.hr , 12. siječanj 2017. u 11:58
Foto: Ivo Čagalj / Pixsell

Dođe li do smanjenja cijena, pitanje kako platiti instruktore, održavanje vozila i sve troškove.

U istarskim autoškolama nezadovoljni su najavljenim promjenama koje bi mogle ukinuti minimalnu cijenu nastavnog sata, te formiranje cijena prema tržišnom modelu. Instruktori u autoškolama ističu kako bi to moglo značiti opadanje kvalitete usluge i slabije školovanje mladih vozača, ali i dovesti u pitanje njihove poslovne rezultate, piše Glas Istre.

"Najavljene promjene srušiti će cijeli sistem autoškola," komentira Nikola Vidaković, predsjednik Udruge Hrvatske autoškole iz rovinjske autoškole MV Klub, te dodaje: "Nitko iz Europske unije nije tražio da se promijene pravila i liberalizira tržište autoškola. Tražili su promjene u odvjetništvu i drugim sektorima, a autoškole trebaju biti žrtvena janjad. Treba znati da se autoškola treba platiti, ona se polaže jednom u životu, a slabije obrazovani vozači opasnost su na cesti."

"Autoškole su jeftine, sat nastave stoji 115 kuna, a ako država traži da naše usluge budu jeftinije, neka smanje PDV od 25 posto. Hrvatski autoklub mogao bi smanjiti cijenu ispita od 250 kuna. Dođe li do smanjenja cijena, pitanje kako platiti instruktore, održavanje vozila i sve troškove. Cijena nastavnog sata mora ostati zaštićena," napominje Vidaković.

Komentari (12)
Pogledajte sve


BearG, sažaljevaj sebe, kad ti portfelj bude u silaznoj putanji…sad si pun pameti !

Hoću…toliko sam suza prolio već da sam oguglao na gubitke…pogotovo ove godine…..očekujem da ću plakati svaki dan za jedno 20-ak dana…zato sam se i priopremio i kupio puno maramica od tete violete..kažu da su te najbolje i najmekše za suze..

Koliko takvih zakona ima koji su dirigirano doneseni da cijena ne može pasti i da se jedino kod njih nešto može riješiti…

ista priča sa Stanicama za tehnički pregled i famoznim Centrom za vozila Hrvatske kojega drže bivši djelatnici MUP-a, i ti sada kupiš auto iz Njemačke sa ugrađenim atestiranim plinom ali to po našem zakonu ne vrijedi, Njemci ne znaju ugrađivati plin u auto, šta oni znaju o autima, već se to mora nanovo atestirati kod nas i šta misliš gdje, u Centru za vozila Hrvatske…

BearG, sažaljevaj sebe, kad ti portfelj bude u silaznoj putanji…sad si pun pameti !


Moj prijatelj ROM, već peti put polaže TESTOVE i ne može ih položiti, jer ne zna dobro
čitati !
Vrijeme je za izmjene zakona oko tih stvari.Pa, neće valjda čovjek odustati od vozačkog, jer
ne zna čitati zadatke, a zna sva raskršća , sve znakove i propise..

Za to vrijeme- instruktor trlja ruke i naplaćuje sve po peti puta…

Meni je više žao tebe nego tvog prijatelja roma..

New Report

Close