Austrijski maturanti u Istri će biti u sigurnom balonu

Autor: Poslovni dnevnik , 22. lipanj 2021. u 22:00
Kompanija DocLX i u Hrvatskoj će primijeniti inovativan sigurnosni koncept /SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL

Koncept ‘sigurnosnog balona’, koji se uspješno koristi u natjecateljskim sportovima, osigurat će maturantima sigurno okruženje, a ujedno štiti i lokalnu zajednicu.

Austrijska kompanija DocLX, organizator putovanja i drugih događaja primijenit će inovativan sigurnosni koncept za sprečavanje širenja korona virusa kako bi austrijski maturanti mogli proslaviti kraj školske godine, i to u Hrvatskoj, stoji u priopćenju kompanije.

Koncept ‘sigurnosnog balona’, koji se uspješno koristi u natjecateljskim sportovima, osigurat će maturantima sigurno okruženje, a ujedno štiti i lokalnu zajednicu.

Strogi protokoli sigurnosti razvijeni su zajedno s poznatim stručnjacima i savjetnicima austrijske savezne vlade Meduni-Wien, profesorom Hans-Peterom Hutterom i epidemiologom, profesorom Michaelom Kandiem.

Kompletni koncept sigurnosti i prevencije provodi se na poluotoku Lanterna u Istri na 630.000 četvornih metara. Koncept se temelji na intenzivnom testiranju i stvaranju ‘sigurnosnog balona’. Svaki sudionik bit će testiran PCR testom dva dana prije polaska, zatim neposredno prije polaska odnosno prije ulaska u autobus.

Svaki drugi dan tijekom događaja svi maturanti i zaposlenici testiraju se pomoću obveznog PCR testa grgljanjem. Otprilike 630.000 četvornih metara zakupljenog poluotoka ima samo jedan pristupni put koji je neovlaštenim osobama potpuno zatvoren.

Preventivne mjere razvijene su i provedene u uskoj koordinaciji s austrijskim i hrvatskim zdravstvenim tijelima i formalno su odobrene.

Komentirajte prvi

New Report

Close