Austrijanci u zamahu na hrvatskom tržištu zdravstvene njege za treću dob

Autor: Suzana Varošanec , 14. veljača 2021. u 22:00
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

U nova dva doma planiraju unaprijediti kvalitetu usluge i skrbi za korisnike temeljem širokog znanja.

Nakon što je u kratkom roku unaprijedio poslovanje lani preuzetog Doma za starije i nemoćne Severović, austrijski tržišni lider u području skrbi za starije u privatnom sektoru SeneCura iz Beča, novim preuzimanjem širi poslovanje u Hrvatskoj.

Pola godine nakon ulaska na naše tržište, u njihovu grupu uključena je i druga hrvatska tvrtka iz ove branše – Drugi dom Gaj. Novi zamah dolazi kroz SeneCura CEECR, njihovu hrvatsku podružnicu, koja je ovim preuzimanjem pod vlasništvo i upravljanje SeneCure stavila navedeni dom na Trešnjevci i njegovu podružnicom Drugi dom Sesvete, ukupnih kapaciteta 173 kreveta.

Time sad mogu pružiti usluge zdravstvene njege za 321 korisnika na trima lokacijama u Hrvatskoj. Predstoji li nastavak procesa u istoj dinamici, pitanje je na koje se odgovor neće dugo čekati.

Kako se doznaje, razmatraju i sve druge opcije koje odgovaraju njihovu pristupu poslovanju i omogućile bi im daljnje širenje ponude u Hrvatskoj.

Izvršni direktor SeneCura grupe Anton Kellner ističe da je novi tržišni iskorak nastavak širenja poslovanja u Hrvatskoj, pri čemu starijim osobama žele ponuditi kvalitetnu njegu prema najvišim SeneCura standardima izvrsnosti. To su već uspjeli s Domom Severović, tako da je poslovanje usklađeno s praksom i standardima kake primjenjuju u Austriji i na drugim tržištima na kojima su prisutni.

Visoka kvaliteta poslovanja i skrbi za korisnike u Domu Severović, kao i u dva nova zagrebačka doma, bila je ključna u donošenju odluke o kupovini i integraciji domova u SeneCura grupu.

Kellner

Razmatramo i sve druge opcije koje odgovaraju našem pristupu poslu a omogućile bi širenje.

Za poslovanje uvijek je pozitivno kad na novom tržištu zateknu kvalitetan i iskusan radni kolektiv, a na hrvatskom tržištu, navode, susreli su se s tim. Zato su, kažu, danas sigurni da se radi o dobrim temeljima za još jednu uspješnu priču, pri čemu u nova dva doma dodatno namjeravaju unaprijediti kvalitetu usluge i skrbi za korisnike temeljem širokog znanja i dugogodišnjeg iskustva u zdravstvenoj njezi starijih osoba.

Tvrtka potiče dodatno obrazovanje i usavršavanje pa su tako 2016. pokrenuli i SeneCura akademiju za internu edukaciju zaposlenika. Svi zaposlenici u Hrvatskoj imat će priliku sudjelovati u ovim edukacijama i kontinuirano unaprjeđivati stručna znanja.

Njega starijih i nemoćnih, ističu, spada u deficitarnu grupu profesija u kojima je fluktuacija radne snage visoka. Također, riječ je i o osjetljivom području usluga za koje su potrebna razvijena stručna znanja. No, na hrvatskom tržištu i kao Grupa, ističu, nisu se susretali s većim izazovima u ovom kontekstu.

“Svjesni smo kako samo kroz dobru praksu prema našim zaposlenicima možemo dugoročno jamčiti najviše standarde njege, a takav pristup je prepoznat na tržištu i pozicionirao nas je kao poželjnog poslodavca.

Za pristup zaposlenicima više smo puta nagrađeni kao najbolji austrijski poslodavac na području zdravlja i višestrukom nagradom kao poduzeće koje je najbolje prilagođeno ženama i obiteljima”, navode.

U svakom od SeneCura domova u Hrvatskoj postupno uvode posebne SeneCura ponude, poput znanstvenog upravljanja boli, ali i druge programe koji osiguravaju ugodnu starost i zadovoljstva korisnika na tržištima na kojima posluju.

Uz to, prije 10 godina otvorili su prvi dom u donjoj Austriji certificiran za njegu osoba oboljelih od demencije. To je bila prva takva ustanova u Austriji i druga u svijetu.

Komentirajte prvi

New Report

Close