Austrijanci u Riviera centar ulažu 120 milijuna eura

Autor: Poslovni dnevnik , 10. rujan 2014. u 22:00
Za razvoj centra odgovorna je međunarodna kompanija BOP Immobilienholding

Na 120.000 kvadrata gradit će se hotel te trgovački, zdravstveni i ugostiteljski centri.

Austrijski investitori u srijedu su u Opatiji predstavili 120 milijuna eura vrijedan projekt čiju će gradnju financirati u tome gradu.

Riječ je o svojevrsnom multicentru koji će biti građena na čak 120.000 četvornih metara na predjelu Kuk. Projekt je u fazi planiranja, prve dozvole već su pribavili, a najavljuju da se finalizacija očekuje u sljedeće dvije godine. Izvršni direktor investicijskog fonda MOF Immobilien i direktor KUK Projekta Martin Kutschera te arhitekt Dario Travaš pojasnili su da će projekt uz veliki trgovački centar imati i hotel, zdravstveni centar, poslovne prostore, garaže, ugostiteljske objekte, igrališta i slične sadržaje, koji će biti smješteni na pet etaža.

Kutchera je pojasnio da je KUK Projekt, koji provodi projekt i planira izgradnju "Riviera centra", kćer fonda MOF Immobilien. U njemu su, dodaje, međunarodni i austrijski investitori – Generali Versicherung, Raiffeisen Oberösterreich, Volksbank, Immofinanz, Oberösterreichische Lebensversicherung te BOP Immobilienholding – međunarodna tvrtka za nekretnine, koja je odgovorna za razvoj "Riviera centra". Prema njegovim riječima, ta kompanija ima višegodišnje iskustvo na našem tržištu i dosad je ostvarila gotovo 20 projekata, od poslovnih zgrada do trgovačkih centara, ukupne vrijednosti više od 300 milijuna eura. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić pojasnio je da je Grad ugovorno preuzeo dio obveza koje su preduvjet za pokretanje investicije, a jedna od njih je i administrativna "podloga" za izgradnju prilaznih cesta. 

Komentirajte prvi

New Report

Close