Austrijanci u Dalmaciji grade novi trgovački centar: Bit će poseban po jednoj stvari

Autor: Poslovni.hr , 21. kolovoz 2021. u 12:17
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prostirat će se na 7500 kvadrata.

Kaštelansko, ali i šire splitsko područje, bit će od travnja sljedeće godine bogatije za još jedan prodajni centar: riječ je o trgovačkom lancu ‘Stop shop’, brendu austrijske tvrtke ‘Immofinanz’, prvom u Dalmaciji, inače već prisutnom u sjevernom dijelu Hrvatske, u Osijeku i Valpovu.

Investitori su Slobodnoj Dalmaciji potvrdili da je projekt u fazi ishođenja građevinske dozvole, 12. kolovoza prijavili su početak uklanjanja ruševnih objekata na lokaciji u Kaštel Sućurcu. ‘Immofinanz’ je zemljište ukupne površine 16.099 kvadrata, smješteno na prostoru bivšeg ‘Adriachema’, prošle godine kupio od tvrtke ‘Kemokompleks’, iza koje stoji poduzetnik Enver Moralić.

Parcela je bila zapuštena jer u međuvremenu nisu bili uklonjeni ostaci nekadašnjih Jugovinilovih skladišta, izgorjelih 2003. u požaru. U neposrednoj blizini nalaze se i tri postojeća trgovačka objekta – Lidl, Plodine i Super Konzum (bivši Getro).

Da je postupak ishođenja dozvole u tijeku, potvrdili su Slobodnoj i iz kaštelanske gradske uprave, u sustavu Ministarstva graditeljstva vidljivo je da je dozvola ‘pečatirana’ 29. srpnja, ali još nije izvršna i pravomoćna.

‘Stop shop’ u Kaštelima samo je jedan od novih retail parkova koji će biti otvoreni u Hrvatskoj, kaže Joško Piteša, direktor zagrebačke tvrtke Immofinanz services and management, čiji je osnivač spomenuta austrijska kompanija, te je najavio da nakon ishođenja dozvole počinje izgradnja.

Centar će se prostirati na oko 7500 kvadrata, a otvorenje je planirano za travanj 2022. godine.

Ono po čemu se ‘Stop shop’, koji ima centre u Osijeku i Valpovu, razlikuje od ostalih prodajnih centara jest nepostojanje zajedničkih prostora u velikom objektu iz kojih se ulazi u pojedine prodavaonice, čime su izbjegnuti i troškovi zajedničkog održavanja. Koncipiran je na način da se u svaki dućan ulazi izravno s parkirališta. Među zakupcima centara u Osijeku i Valpovu su DM, Deichmann, CCC, Spar, Intersport, Takko, KiK…

Komentirajte prvi

New Report

Close