Atlantic Cedevita smije vodu crpiti još 30 godina

Autor: Poslovni dnevnik , 23. prosinac 2020. u 22:00
Tvrtka ima tvornicu vode kod grada Križevaca, koji će od nove koncesije ubrati 18,12 milijuna kuna/JULIO FRANGEN

Radi se o zahvaćanju vode za ljudsku potrošnju, uključujući mineralnu vodu, radi stavljanja na tržište u izvornom ili prerađenom obliku, u bocama ili drugoj ambalaži.

Vlada je u srijedu odobrila koncesije društvu Atlantic Cedevita d.o.o. za bitno veće zahvaćanje voda na lokacijama Zdenac ZG-1 i Zdenac ZB-1 na području Koprivničko-križevačke županije i to na 30 godina.

Radi se o zahvaćanju vode za ljudsku potrošnju, uključujući mineralnu vodu, radi stavljanja na tržište u izvornom ili prerađenom obliku, u bocama ili drugoj ambalaži. Koncesija se daje na zahtjev Atlantic Cedevita na razdoblje od 30 godina, od dana sklapanja ugovora.

To je društvo zbog trenutačnih i razvojnih potreba podnijelo dva zahtjeva, za izmjenu važećeg ugovora o koncesiji za Zdenac – ZG-1 radi prodaje na tržištu i za tehnološke potrebe, od 21.600 metara kubnih godišnje na do 90.000 kubika.

Drugi je zahtjev za izmjenom važećeg ugovora o koncesiji prema kojem ostvaruje pravo zahvaćanja vode iz Zdenca ZB-1 s 21.600 kubnih metara godišnje, na novu količinu do 49.200 m3.

Rade se novi ugovori o koncesiji jer je procijenjenja vrijednost tražene izmjene više od 10% od prvotne procjene.

Procjenjuje se da će ukupni prihod državnog proračuna od naknada za koncesiju biti 18,2 milijuna kuna, prihod proračuna Koprivničko-križevačke županije 223.000, Grada Križevaca 18,117 mil. kn, a Hrvatskih voda 3,34 mil. kn.

Komentirajte prvi

New Report

Close