Asseco SEE-ov Payten preuzeo najvećeg POS igrača u domaćem ugostiteljstvu

Autor: Bernard Ivezić , 17. lipanj 2020. u 22:00
Ivan Bušić, član Uprave Paytena Hrvatska/Davor ViŠnjiĆ/PIXSELL

Payten, vodeća tvrtka za upravljanje bankomatima i POS uređajima u Hrvatskoj, nastavlja se širiti u platnom prometu kroz akvizicije.

Asseco SE grupa preuzela je Remaris, najvećeg hrvatskog isporučitelja POS blagajni i drugog cloud softvera za upravljanje poslovanjem kafića, restorana, klubova i festivala. Remaris, tržišno ime iza kojeg stoji zagorska tvrtka Integrirani poslovni sustavi, u Hrvatskoj drži četvrtinu softverskog tržišta za ugostiteljstvo.

Tijekom uobičajene turističke sezone njene usluge koristi više od 3200 domaćih ugostiteljskih objekata, a ostatak godine njih više od 2700. Akviziciju tvrtke Integrirani poslovni sustavi formalno je provela tvrtka Payten u sastavu grupe Asseco SEE, koja se pozicionira kao vodeći igrač u platnom prometu u regiji.

Payten je kupio 76 posto Remarisa. Vrijednost posla nije objavljena. Hrvoje Habjanec, suvlasnik i član uprave Remarisa kaže da su sad spremni za jače regionalno širenje. Remaris je lani povećao prihod za 20% na 14,1 milijun kuna uz neto dobit od 948.456 kuna.

Širenje u HoReCa
“Zadovoljstvo nam je, ali i priznanje dobrog rada, da je Payten prepoznao potencijal Remarisa za daljnji rast te sam siguran da ćemo zajedničkim snagama zauzeti vodeću poziciju i olakšati poslovanje poduzetnicima u području ugostiteljstva u brojnim zemljama u kojima Payten posluje”, kaže Habjanec.

Tvrtka Integrirani poslovni sustavi iz Oroslavja, koja je tržišno nastupala i pod imenom IPS, svoj softver isporučuje i Zagrebačkoj pivovari te Roto Dinamicu u sustavu Fortenova grupe. Usto, prije tri godine ušla je i u projekt “Hotela budućnosti” s Hrvatskim telekom, kad je za prvi takav projekt, vrbnički hotel Vinotel Gospoja, upravo Remaris napravio novi hotelski menadžment sustav, takozvani PMS.

No, glavnina joj je posla u ugostiteljstvu i s tom se ponudom početkom 2020. tvrtka počela širiti na tržišta BiH i Slovenije. Pri tome je razvila i novi proizvod nazvan Remaris Kiosk. Riječ je samoposlužnom sustavu za fast-food restorane.

Ivan Bušić, član uprave Paytena Hrvatska kaže da ovim poslom zaokružuju ponudu softverskih rješenja za plaćanja u HoReCa segmentu. “Naša strategija je širiti se i globalno nuditi najbolja cjelovita tehnološka rješenja u području plaćanja za niz uslužnih grana, posebno za tvrtke iz HoReCa segmenta pa mi je drago što je Remaris postao dio Paytena”, kaže Bušić.

Lider u bankomatima
Tvrtka Payten nastala je prije tri godine izdvajanjem kartičnog poslovanja Asseca SEE u novu tvrtku. Već je u startu Payten u Hrvatskoj upravljao s više od 2600 bankomata i više od 42.000 POS uređaja, odnosno držao više od 52 posto hrvatskog tržišta bankomata i 45 posto tržišta POS uređaja.

U međuvremenu je Payten, koji posluje u cijeloj regiji, proširio ponudu na Single POS rješenja, e-trgovinu, mobilna plaćanja, sigurnosna rješenja za plaćanja, obrade transakcija i bankomate. Unazad godinu dana tvrtka je razvila i vlastitu bankomatsku mrežu pod brendom MoneyGet, koja ima više od sto bankomata, od čega je najveći broj u Hrvatskoj.

Komentirajte prvi

New Report

Close