As iz rukava Zorana Milanovića: Mnogi na čelu SDP-a vide upravo nju

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2020. u 12:29
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Kao europarlamentarka, Biljana Borzan u prvome mandatu uspješno se borila za prava potrošača. Dobro kotira u stranci, za razliku od sadašnjeg predsjednika, koji nema potporu cijelog članstva.

Prema kuloarskim pričama, Zoran Milanović je imao rezervni plan ako izgubi predsjedničke izbore. Priča se o različitim opcijama, a svaka od njih predviđa ostanak u politici.

Navodno je još u izbornoj noći planirao objaviti nastavak političke borbe i krenuti u preuzimanje SDP-a kako bi ga vodio u parlamentarne izbore. S druge strane, u kuloarima se kao mogući scenarij spominjalo da bi samo tražio da bude kandidat za premijera u slučaju da SDP dođe u poziciju formirati vladu, a treći da bi Milanović mogao biti kandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba. Dobro upućeni takve priče demantiraju. 

– Priče da bi Milanović nakon izbornog poraza išao u preuzimanje SDP-a nemaju logike niti dolaze od njega. Takve priče su plod paranoje koji dolaze iz krugova bliskih aktualnom predsjedniku SDP-a Davoru Bernadiću – kaže naš sugovornik. Nakon predsjedničkih izbora fokus se okreće na parlamentarne izbore, koji dolaze pred kraj godine.

U SDP-u i ostatku oporbe vjeruju kako im pobjeda Milanovića može biti dobar vjetar u leđa za nadolazeće izbore. No dobar dio SDP-ovaca, ali i budućih potencijalnih partnera, u slučaju da dobiju priliku formirati vladu, na poziciji premijera nikako ne vide Bernardića. Stava su da on za tu poziciju nema kapaciteta, pišu 24sata.

Dio SDP-ovaca na poziciji premijerke i šefice stranke volio bi vidjeti europarlamentarku iz njihovih redova – Biljanu Borzan. Njezino ime kao najbolji izbor za predsjednicu stranke počelo se spominjati tijekom krize unutar stranke, što je pokazalo i istraživanje provedeno u kolovozu 2018. godine, kad se tražio Bernardićev odlazak. U SDP-u dio ljudi smatra kako bi Davor Bernardić trebao biti zadovoljan s kandidaturom za zagrebačkoga gradonačelnika. Kuloari nagađaju i kako bi prvi ozbiljan projekt Zorana Milanovića mogao biti rušenje Bandića.

Komentari (1)
Pogledajte sve

DA !!!

New Report

Close