AR Packing Croatia iz Kanfanara u investiciji teškoj pet milijuna eura

Autor: Darko Bičak , 14. srpanj 2020. u 07:46
Nabavljaju i instaliraju novi stroj za tisak s osam boja i UV tehnologijom/Pixabay

Tvrtka zapošljava više od 130 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u desetak europskih zemalja.

Grafička tvrtka AR Packaging Croatia, bivša Istragrafika, iz Kanfanara kod Rovinja, najavila je ulaganje veća od pet milijuna eura u strojeve i opremu, a investicijski ciklus bi trebao krenuti već u kolovozu.

Naime, kako pojašnjavaju iz AR Packaging Croatije, u investicije se krenulo radi poboljšanja rezultata poslovanja, proširenja svojih kapaciteta i pružanja dodatnih usluga zahtjevnim kupcima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Enis Kancelir, direktor AR Packaging Croatia, ističe da se otežano poslovanje zbog pandemije Covida-19 odrazilo i na njih, prvenstveno kod kupaca iz konditorske i kozmetičke industrije.

“Naša je snaga u tome da imamo diverzificirani portfolio kupaca iz različitih industrija i tržišta. Tako imamo kupce iz duhanskog, prehrambenog, farmaceutskog, kemijskog i kozmetičkog segmenta. Vrlo je rijedak scenarij da u svim industrijama bude pad proizvodnje.

Pokazalo se da su neki kupci i industrije imali pad, dok smo kod ostalih bilježili rast. To nam je omogućilo da imamo stabilne prihode. Naravno da nas ne veseli stanje u gospodarstvu i vrlo smo oprezni u predviđanjima”, kaže Kancelir.

Dodaje da se proizvodnja u modernoj tvornici u Kanfanaru odvija kontinuirano u tri smjene, često i subotom, a narudžbe su im popunile kapacitete mjesec dana unaprijed. Tvrtka zapošljava više od 130 zaposlenika i svoje proizvode izvozi u desetak europskih zemalja.

Svojom ambalažom oprema brendove poznatih tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu, a neki od većih kupaca su im: Heineken, Kraš, Hipp, Podravka, Belupo, BAT i mnogi drugi. U protekloj 2019. godini ostvarila je rast proizvodnje od sedam posto te preradila preko 8000 tona kartona.

Nova investicija od 40-ak milijuna kuna usmjerena im je u nabavu i instalaciju modernog stroja za tisak s osam boja, segmentnim lakom i UV tehnologijom.

To će im pak omogućiti veću efikasnost procesa i postizanje dodatnih kapaciteta. Cilj je rast u sljedećem razdoblju za više od 20 posto.

Komentirajte prvi

New Report

Close