App daje ‘vrt na dlanu’ proizvođačima i kupcima

Autor: Lucija Špiljak , 24. studeni 2021. u 22:00
Jedna od unajmljivačica vrta koja koristi aplikaciju PlantOn/PD

Sve aktivnosti s polja dostupne su zakupcima vrtova putem PlantOn aplikacije, stoga mogu u svakom trenutku vidjeti svoj vrt.

Slavonci Goran Markovanović i Mario Salai kreirali su aplikaciju PlantOn koja kupcima i proizvođačima pruža “vrt na dlanu”.

Korisnik aplikacije izravno je povezan s proizvođačem od kojeg je zakupio vrt, dok taj isti proizvođač za korisnika uzgaja povrće i šalje mu sav urod iz vrta na kućnu adresu.

Kupac uplatom usluge osigurava poljoprivrednicima fiksna mjesečna primanja tijekom cijele godine, a OPG ne treba brinuti o plasmanu i prodaji svog povrća.

”PlantOn aplikacija otvara i nove prilike za zapošljavanje lokalnih poljoprivrednika, a bolji nadzor kvalitete i planiranje količine proizvoda smanjuje rizik od prevelike, nepotrebne proizvodnje i bacanja hrane.

Prilikom najma vrta i na početku sadnje urod je u potpunosti već prodan, što pruža OPG-ima sigurnost i dodatnu motivaciju, a direktnom dostavom osigurava se bolja higijena i svježina povrća.

PlantOn sustav omogućava da se prihod zadrži u rukama ‘malih’ ljudi, čime će se zadržati kupovna moć i poboljšati ekonomija ruralnih dijelova Hrvatske”, rekao je Markovanović.

Sve aktivnosti s polja dostupne su zakupcima putem PlantOn aplikacije pa tako u svakom trenutku mogu vidjeti svoj vrt. Na taj način kupac dobiva zdrave, lokalno uzgojene namirnice za koje zna točno kako su uzgojene.

Kako Markovanović i Salai dodaju, dostava svježeg povrća iz slavonskih i baranjskih vrtova moguća je u sve dijelove Hrvatske. Imaju tri paketa – Obiteljski (osam vrsta povrća), Prilagođeni (kupac sam odabire kulture) ili Poslovni namijenjen samo poslovnim subjektima (na velikim površinama uz uzgoj kultura po izboru). Osim uzgoja povrća, aplikacija nudi i sezonske nutricionističke savjete i recepte.

Komentirajte prvi

New Report

Close