U Hrvatsku stiže hvale vrijedna aplikacija koja bi vam mogla pomoći pri uštedi plina

Autor: Poslovni dnevnik , 11. kolovoz 2022. u 11:41
Korištenje HERA-ine aplikacije bilo bi omogućeno i poduzećima i kućanstvima/G. Stanzl/PIXSELL

Sam posao izrade aplikacije procijenjen je na 400 tisuća kuna plus PDV, a natječaj za taj posao otvoren je do 5. rujna.

Nakon ljetnog predaha, korisnicima plina slijede nove muke s cijenama i njihovim rastom, a kako bi im donekle olakšala da brže dođu do informacija o razlikama na tržištu, HERA je krenula u izradu nove web aplikacije za uspoređivanje ponuda.

HERA polazi od toga da je s porastom broja opskrbljivača i broja inovativnih proizvoda koje sve više nude kupcima, poput vezane prodaje plina i struje ili popusta vezanih uz ročnost ugovora, nužno na jednom mjestu omogućiti potrošačima uvid u cijene i ostale uvjete i pogodnosti svih operatera koji su prisutni na određenom području, s izračunom troškova godišnje potrošnje, a među ostalim pružio bi i uvid u različite vrste ugovora i usluga, mogućnosti raskida ugovora i troškove promjene operatera i sl.

Korištenje bi bilo omogućeno i za kategorije kućanstava i poduzetnika. Sam posao izrade aplikacije procijenjen je na 400 tisuća kuna plus PDV, a natječaj za taj posao otvoren je do 5. rujna.

Iz natječajne dokumentacije vidljiva je i dinamika realizacije projekta, što uključuje izradu i probni rad aplikacije, a koji predviđa 60-ak dana od zaključenja ugovora s HERA-om.

Drugim riječima, hvale vrijednu aplikaciju o stanju na domaćem tržištu plina može se očekivati u funkciji kada sezona grijanja bude već debelo na vrhuncu.

Komentirajte prvi

New Report

Close