Đapić bi izgradio Techcity – novi grad s 2000 stanova

Autor: Agencija VLM , 04. travanj 2013. u 13:43
Anto Đapić / Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Interes već pokazuju, kažu, investitori iz SAD-a, a na strane se ulagače poziva i HDZ-ov gradonačelnički kandidat D. Vidović.

Novi grad na 70 hektara površine u šumi na osječkom Pampasu u "izniknut" će ukoliko Anto Đapić ponovno zasjedne u fotelju gradonačelnika Osijeka. Riječ je o projektu Techcity, koji bi se realizirao kroz osam godina. Bio bi to "razvoj industrije budućnosti".

– Grad bi osigurao infrastrukturu i izgradio novi mali grad s 2000 stambenih jedinica u kojima bi moglo živjeti 8000 zaposlenika i članova njihovih obitelji koji bi se tijekom studija pripremali za osnivanje tvrtki. Riječ je o 120 novih poduzeća i 960 novozaposlenih, a subvencije za sve bi osigurali Grad i Vlada – kazao je Đapić.

Projekt bi, naime, uključio osječko Sveučilište i to tako da se studenti već od prve godine studija udružuju u grupe od najviše osam osoba. Studenti bi izrađivali planove za osnivanje tvrtki iz informatičkog područja, zatim kemijsko-farmaceutskog, zaštite okoliša i obnovljivih izvora energije te financija. Interes za ovaj projekt već pokazuju, dodaje, investitori iz SAD-a.

– Isto tako, imamo interes iz Izraela za projekt Aviopolis, odnosno iz Turske za Središnji logistički centar, o čemu ćemo još govoriti – najavio je.

Na strane se investitore poziva i HDZ-ov gradonačelnički kandidat Dražen Vidović. Iz SAD-a i Katara, tvrdi on, postoji interes za prenamjenu ZOO hotela u Dom umirovljenika, odnosno gerijatrijski centar. Iz zapadne Europe, pak, stiže, navodi, ideja da ga se prenamijeni u umirovljenički hotel višeg standarda. Ovaj je hotel već duže zatvoren, a izgrađen je tek prije nekoliko godina. Vlasnik mu je gradska tvrtka Unikom. Natječaj za zakup upravo je raspisan, a cijena je 37.500 kuna na mjesec.

Komentari (5)
Pogledajte sve

Nisam nikad podijelio toliko stotki na jednom mjestu koliko u ovim komentarima 🙂

užas, koji su to likovi to je za nevjerovati. u ž a s

Koja jeftina demagogija “tijekom studija bi se pripremali za osnivanje tvrtki”. Fakat je čisti političarski smrad…. Od koga je – previše je!

ni magistarski nije znao napraviti, a će grad napraviti, Potemkinova sela su njegov najveći domet

New Report

Close