‘Apartmani se traže samo uz vrijednost za novac’

Autor: Marija Crnjak , 02. prosinac 2019. u 22:00
Igor Kordić i Tomislav Zovko/Petar Glebov/PIXSELL

Vodeći zagrebački iznajmljivači pozvali konkurente na ulaganja u sektor.

Vrijeme kada je bilo dovoljno izvjesiti znak "zimmer frei" je daleko iza nas, što je ovog ljeta osjetio dio iznajmljivača na obali i u Zagrebu.

Ovakav trend će se nastaviti, a prvi su na udaru oni koji ne nude vrijednost za novac i nisu desetljećima ulagali u kvalitetu smještaja. 

Upozoravaju na to osnivači zagrebačke tvrtke za iznajmljivanje Irundo, Igor Kordić i Tomislav Zovko, te poručuju privatnim iznajmljivačima da se ne treba bojati najavljene rekategorizacije apartmana. 

"To nam je prilika za ulaganje u kvalitetu i profesionalizaciju, što će pomoći da budemo konkurentniji te privučemo nove goste koji se tradicionalno odlučuju za odmor u Hrvatskoj, te  goste veće kupovne moći", ističu osnivači Irunda. Irundo posluje u Zagrebu, Dubrovniku, Rovinju, Splitu i Beču, upravlja s 200 apartmana s 700 kreveta, a godišnje prima 50.000 gostiju.

"Kvaliteta smještaja se jednostavno podrazumijeva. Tek nakon ulaganja u kvalitetu smještaja, uspjeh iznajmljivača ovisi o trudu, iskustvu, digitalnoj prisutnosti i marketingu, a većina njih ne posjeduje te vještine, čak i ako nekretnina koju iznajmljuju ima višu kategoriju", ističu Kordić i Zovko.

Svjedoče o tome da i dalje raste svjetski turistički trend unajmljivanja stanova i apartmana umjesto hotelskih soba, koji se proširio i na hrvatske city break destinacije poput Zagreba i Splita.

Komentirajte prvi

New Report

Close