Anušić smijenio dvoje Banožićevih bliskih suradnika

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2023. u 12:22
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Smijenjeni su šef osiguranja bivšeg ministra koji je također skrivio prometnu nesreću i šefica protokola.

Nakon što je poslije prometne nesreće bivšeg ministra obrane Marija Banožića u zraku ostao bez odgovora visjeti niz pitanja, ne samo o tome gdje je Banožić bio večer ranije, nego i što se događalo s njegovim suradnicima koji su također doživjeli prometnu nesreću i oštetili službeni automobil večer ranije, u MORH-u je počelo veliko kadrovsko raščišćavanje. Novi ministar Ivan Anušić smijenio je šeficu protokola Natašu Pejčić Šušković, dok šef osiguranja bivšeg ministra Banožića nakon razrješenja ide na Vojnostegovni sud, piše Novi list.

Matična postrojba

Kako je MORH potvrdio, razriješeni Banožićevi suradnici vraćaju se, sukladno Zakonu o državnim službenicima, na ranija radna mjesta, a to znači da se Pejčić Šušković vraća na svoje radno mjesto u Hrvatski sabor, odnosno u Ured za protokol, u kojem će biti savjetnica, a šef osiguranja u svoju vojnu postrojbu.

Podsjećanja radi, dan prije nesreće ministra Banožića u kojoj je smrtno stradala jedna osoba, u drugoj prometnoj nesreći sudjelovalo je i službeno vozilo MORH-a. Prometna nesreća se dogodila na županijskoj cesti Marinci – Bogdanovci, a u nesreći nitko nije ozlijeđen. Vozilom je upravljao Banožićev šef osiguranja, a u vozilu je bila Nataša Pejčić Šušković. Bili su na službenoj dužnosti, vraćali su se iz Bogdanovaca gdje je održana 32. obljetnica sjećanja na stradale civile iz tog kraja.

“Spomenuti pripadnik Oružanih snaga koji je u Kabinetu ministra obavljao poslove iz djelokruga rada matične postrojbe, nalazi se u svojoj postrojbi gdje obavlja svakodnevne zadaće. Navedene osobe su nakon prestanka mandata bivšeg ministra obrane Marija Banožića raspoređene na odgovarajuća radna mjesta sukladno Zakonu o državnim službenicima”, rekli su iz MORH-a za Novi list.

Protiv šefa osiguranja će se zbog nesreće pokrenuti postupak utvrđivanja materijalne odgovornosti na Vojnostegovnom sudu.

U međuvremenu, bivši ministar Banožić oporavlja se od nesreće nakon bolničkog liječenja kod kuće, ali ga čeka kaznena prijava za ubojstvo iz nehaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close