Anto Đapić najavio kandidaturu za predsjednika Hrvatske

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. rujan 2014. u 13:09
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Anto Đapić, predsjednik osječkoga Gradskog vijeća, potvrdio je danas na konferenciji za novinare da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, ustvrdivši kako u Hrvatskoj nema kandidata koji bi zastupali hrvatsku desnicu.

 Anto Đapić, predsjednik osječkoga Gradskog vijeća, potvrdio je danas na konferenciji za novinare da će se kandidirati za predsjednika Republike Hrvatske, ustvrdivši kako u Hrvatskoj nema kandidata koji bi zastupali hrvatsku desnicu.

Kroz svoj dugogodišnji politički rad stekao sam dovoljno iskustva da se mogu nositi i u predsjedničkoj kampanji sa svojim protukandidatima, ali i s predsjedničkom funkcijom, rekao je Đapić, nekadašnji predsjednik HSP-a i bivši osječki gradonačelnik, a sada, kao nezavisni vijećnik, predsjednik Gradskog vijeća Osijeka.

Dodao je kako će njegova kampanja biti afirmativna, te da će kroz nju ukazivati na one svjetonazore koji su važni za budućnost Hrvatske.

Do vremena kada se raspišu izbori za predsjednika Republike Hrvatske, na predzbornim skupovima ukazivat ću na svoje političke stavove i opredjeljenje, kazao je Đapić.

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, Anto Đapić je svojim potpisom dao podršku provođenju referenduma za izborne promjene koje je pokrenula udruga "U ime obitelji". Smatra kako bi tim promjenama bila osigurana demokratizacija hrvatskog društva, i zaustavila se autokracija, ustvrdivši kako je riječ o prijedlozima koje je u vrijeme kada je bio saborski zastupnik, predlagao i za što se zalagao.

Osvrnuo se na subotnji prosvjednik skup u Zagrebu protiv Vatikanskih ugovora, pod nazivom 'Za sekularnu državu', kazavši da su prosvjed organizirali oni koji su "godinama bili protivnici hrvatskog katoličkog društva".

Tada je jedan od sudionika prosvjeda, 58-godišnji Neven Kovačić, teško ozlijedio predsjednicu Hrvatskog pokreta za život i obitelj 77-godišnju dr. Ružicu Ćavar dok je skidala transparente prosvjednika, a ocijenio je Đapić, nažalost Državno odvjetništvo nije adekvatno reagiralo.

Komentari (7)
Pogledajte sve


Gospodin magistar. [emo_palacd]

od koga li je mislio prepisivati, možda od Mesića

On ce jurisat na presjednickim izborima kako bi nas izvukao iz krize kao sto je onomad sam samcat i goloruk jurisao na četničke tenkove. On je za dom spreman i to ne bilo koji dom vec predsjednicki dom na Pantovcaku.

Zašto sada, na zalasku svoje političke i starosne karijere, započinje
opet s tim glupostima ?

Em ti Krista.

New Report

Close