Anić Holding može kupiti atraktivnu poslovnu nekretninu na Jelačić placu, objavljena je i cijena

Autor: Marija Brnić , 30. prosinac 2021. u 13:40
Dugogodišnji je zakupac nekretnine na prvom katu objekta u Zagrebu/Ž. Bašić/PIXSELL

Riječ je o nekretnini koju Anić Holding koristi još od polovice 1990.-ih, dok je njome još raspolagao Grad Zagreb.

Za jednu od najatraktivnijih poslovnih nekretnina u Zagrebu, prostor na središnjem Trgu Bana Jelačića 1, država je donijela odluku o mogućnosti prodaje njenom dugogodišnjem zakupcu, tvrtki Anić Holding Plus.

Prije nekoliko dana u objavi popisa takvih nekretnina, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine utvrdilo je kupoprodajnu cijenu od oko 19 milijuna kuna, za prostor na prvom katu poslovno-stambene zgrade u Zagrebu, površine od 528,95 četvornih metara, a inače je u zemljišnim knjigama ona opisana kao najamna zgrada i dvorište ukupne površine 758 kvadrata.

Riječ je o nekretnini koju Anić Holding koristi još od polovice 1990.-ih, dok je njome još raspolagao Grad Zagreb. Prije deset godina, upravljanje imovinom koja nije procijenjena kao društvena, uključujući nekretnine oduzete za vrijeme komunizma, preuzela je država.

Slučaj Anića dugo je u medijima istican kao primjer problematičnog zakupca državne imovine, koji ne podmiruje uredno obveze za korištenje.

Tvrtka u vlasništvu Damira Anića inače se bavi vanjskim oglašavanjem, reklamama na billboardima na području Hrvatske, pozitivno posluje, ima 20-ak zaposlenih, s godišnjim prihodima na razini utvrđene kupoprodajne cijene za nekretninu na Jelačić placu.

Ukupan prihod od prodaje ove i još nekoliko nekretnina u Zagrebu i Osijeku je 26,9 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close