Andrii Matiukha posjetom Kraljevini Saudijske Arabije mijenja investicijsku sliku Hrvatske

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2023. u 10:58
Foto: Petrinja Chicken Company

Jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj susreo se čelnim ljudima Kraljevine Saudijske Arabije

U značajnom koraku prema poticanju gospodarskih veza između Hrvatske i Saudijske Arabije, Andrii Matiukha, ukrajinski investitor, održao je ključne sastanke s predstavnicima državnih fondova i Ministarstva Kraljevine Saudijske Arabije. Razgovaralo se o Petrinja Chicken Company, njezinoj investiciji u Hrvatskoj i potencijalu za saudijska ulaganja u regiji.

U Riyadhu, Andrii Matiukha je sa svojim timom – Oleksiy Shevchenkom (CEO) te Krešimirom Steinbauer-om, CFO sudjelovao na EU-SAUDI investicijskom formu, konferenciji Future Investment Initiative (kolokvijalno nazvanoj DAVOS istoka) koji okuplja utjecajne pojedince i organizacije (kao što su Public Investmet Fund & Ministry of Investment KSA, PEPSICO, HSBS, Stanford University…) uključene u promicanje globalnih “pozitivnih i zelenih” investicijskih procesa te SAUDI Agriculture sajmu – na kojemu su dogovarane osnove suradnje između Petrinja Chicken Company (nositelja projekta farme peradi u RH) te najznačajnijih sudionika na saudijskom tržištu hrane.

Zanimanje Saudijske Arabije za ulaganje u Hrvatsku naglašava rastuće bilateralne odnose između ove dvije zemlje. Strateški položaj Hrvatske u Europi, zajedno s uspješnim poslovnim okruženjem, pobudio je interes Saudijske Arabije, s potencijalnim ulaganjima koja obećavaju značajne gospodarske koristi za obje zemlje.

Petrinja Chicken Company bit će prekretnica za infrastrukturu i gospodarski razvoj kako Sisačko-moslavačke županije, tako i za nacionalni gospodarski rast. Ovaj pothvat ima za cilj poboljšati povezanost i gospodarske mogućnosti, jačajući poziciju Hrvatske kao ključnog igrača na europskom tržištu peradarstva. Susretima u Riyadhu, i to stručnjaka i čelnih ljudi cijelog svijeta i predstavnika PCC-a, Hrvatska je stavljena na mapu zemlje idealne za strana ulaganja, okrenuta održivom i zelenom poslovanju.

Kako se rasprave nastavljaju i PCC projekt dobiva na zamahu, budućnost obećava procvat investicijskog krajolika u Hrvatskoj. Izgledi za saudijska ulaganja potvrđuju održivost projekta, i njegov utjecaj na razvoj gospodarske slike Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close