Andabak jača bračke turističke pozicije

Autor: Marina Biluš , 07. prosinac 2017. u 22:00
Hotel Amor 'zvijezda' je Velarisa/Ivo Čagalj/PIXSELL

Nakon Bola i Sutivana, na redu je Supetar.

Jako Andabak nastavlja svoju turističku ekspanziju. Ni mjesec dana nakon što je obznanio joint venture svog Sunce koncerna i njemačkog TUI-ja, a potom, u tek par dana razlike, kupnju zemljišta u bračkom Sutivanu za tri nova, luksuzna hotela, jučer je stigla najava još jednog projekta na tom otoku.

Članica njegova koncerna, tvrtka Hoteli Zlatni Rat na pet je godina zakupila naselje na top lokaciju u glavnom otočkom gradu – Supetru. Riječ je o resortu Velaris, nekadašnjem Plivinom odmaralištu u sklopu kojeg je Hotel Amor sa 4*, Ville Vela Luka sa 4* i dva paviljona s 3*, s ukupnim kapacitetom od 172 sobe.

'Deal' kreće prvim danom iduće godine, a uobavijestu na Zagrebačkoj birzi navodi se kako je procjena ukupnih prihoda društva Velaris za 2017. na razini od oko 20,6 milijuna kuna.

"Navedeni projekt donijet će dodatnu vrijednost našim postojećim operacijama na otoku Braču, sve putem društva Hoteli Zlatni rat", stoji u priopćenju Sunce koncerna. Andabak je sa svojim hotelima već odavna "ustoličen" u Bolu, a širenje kapaciteta te jačanje pozicije na domaćem turističkom tržištu već je u nekoliko navrata najavljivao.

Za njega, usotalom, traži i financijsku injekciju na Zagrebačkoj burzu, a taj je manevar bio obzanio nakon što je na proljeće u od grčkog fonda Marfin otkupio polovicu svog udjela u Suncu za 43 milijuna eura, što je upola manje od iznosa za koji im je proda. 

Komentirajte prvi

New Report

Close