Američki investitor John R. Alm postao većinski vlasnik Finvest Corpa i Hotela Njivice

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2015. u 10:19
Foto: Pixsell

Krajem ovog tjedna zaključeno je prvo poglavlje jedne od najkompleksnijih hrvatskih…

Nakon dugih no pokazalo se uspješnih pregovora, krajem ovog tjedna zaključeno je prvo poglavlje jedne od najkompleksnijih hrvatskih poslovnih priča, koja uključuje promjenu vlasničke strukture u društvu Finvest Corp d.d., kompaniji s dugom tradicijom u drvnoj industriji te u društvu Hoteli Njivice d.o.o., istaknutoj kompaniji u sektoru turizma.

Podsjetimo, unatoč kvalitetnim poslovnim temeljima i velikom razvojnom potencijalu, oba ova društva su se, zbog negativnih financijskih čimbenika i otežane gospodarske situacije u okruženju te s visokom razinom postojećih obveza, našla u postupcima predstečajne nagodbe, iz kojih je postalo razvidno da bez ulaska strateškog partnera i novih ulaganja u poslovanje, budućnost ovih društava neće imati pozitivan ishod.

S jučerašnjim danom, američki investitor John R. Alm postao je vlasnik 90.5 posto udjela u društvima Finvest Corp d.d. i Hotelima Njivice.  Zaključeni Ugovor o kupoprodaji dionica društva Finvest Corp d.d. i Ugovor o prijenosu poslovnih udjela Hotela Njivice d.o.o. stoga su konačan rezultat dugotrajnih pregovora s bivšim većinskim vlasnikom predmetnih kompanija Marijanom Filipovićem, kao i većinom ključnih vjerovnika obaju društava.  

„Hrvatska me kao zemlja oduševila već pri prvom posjetu. Dugo sam razmišljao kamo uložiti svoja znanja i kapital. Kako se, unatoč godinama koje su me odvele u službenu mirovinu, još uvijek ne osjećam dovoljno starim da bi prestao raditi, posebno me veseli otvaranje ovog novog poglavlja. Zadivljen sam profesionalnošću i stručnošću zaposlenika obje kompanije te sam uvjeren da zajedničkim snagama, potrebnim kapitalom i iskustvima danas uistinu započinjemo jednu lijepu poslovnu priču“, istakao je John R. Alm nakon dovršetka ovih transakcija.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Bojim se da ovaj simpa čovičić ulagač neće izdurati do kraja poslovne godine.Bumo vidli

jel’ kupio i čika Marijanove konje

dobra te sreća pratila jer ćeš je trebati u ovoj državi administracije[emo_zloban]

New Report

Close