Američki i francuski investitori zainteresirani za Muzil

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. veljača 2016. u 09:48
Foto: Duško Marušić / Pixsell

Rok za dostavu neobvezujućih ponuda ili iskazivanje interesa za Muzil istekao je početkom ovoga tjedna, a tijekom trajanja poziva od oko 90 dana otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije.

Za realizaciju razvojnog projekta Muzil na istoimenom poluotoku u Puli stigle su dvije neobvezujuće ponude, francuskih investitora Boygues Batiment International i Forbes Real Estate LLC iz SAD-a, izvijestili su iz Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI).

Rok za dostavu neobvezujućih ponuda ili iskazivanje interesa za Muzil istekao je početkom ovoga tjedna, a tijekom trajanja poziva od oko 90 dana otkupljene su dvije ponudbene dokumentacije. Pristigle ponude u srijedu, 10. veljače, otvorilo je i pregledalo peteročlano povjerenstvo DUUDI-ja.

"Navedene ponude kao i zapisnik s otvaranja ponuda dostavit će se Povjerenstvu za praćenje realizacije razvojnog projekta Muzil na lokaciji poluotoka Muzil, a koji su imenovani odlukom hrvatske Vlade u sastavu: ministar nadležan za turizam, zamjenik ministra nadležnog za turizam, čelnik središnjeg tijela nadležnog za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom, zamjenik čelnika tog tijela te gradonačelnik Pule", ističu iz DUUDI-ja.

Podsjećaju da je javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za realizaciju Muzila objavljen 6. studenog prošle godine te da projekt treba biti  realiziran osnivanjem prava građenja na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, osnivanjem prava služnosti  (pravu plodouživanja) na katastarskim česticama na kojima prema važećim prostornim planovima ne bude predviđena izgradnja, obnova ili rekonstrukcija na rok od 99 godina, i raspisom javnog natječaja za dodjelu koncesije na pomorskom dobru prema posebnom propisu i sukladno važećim prostornim planovima.

 Traženje investitora za Muzil provodit će se po sličnom konceptu kao za Kupare te sada slijedi poziv investitorima koji su iskazali interes da dostave obvezujuće ponude, no za sada se još ne zna kada će im se taj poziv uputiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close