Bivši direktor Coca Cole hrvatskim radnicima isplaćuje zaostale plaće

Autor: Poslovni.hr/Hina , 19. svibanj 2015. u 15:31
Foto: Pixsell

Većinske udjele John R. Alm preuzeo je nakon pregovora s bivšim većinskim vlasnikom…

Glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš izjavio je u utorak, nakon sastanka zaposlenika i novog vlasnika tvrtke Finvest Corpa, američkog investitora Johna R. Alma, kako je novi vlasnik najavio da će radničke tražbine za deset neisplaćenih plaća biti podmirene u roku od 30 dana.

Istaknuo je da će radnici do tada nastaviti štrajk koji su počeli u listopadu prošle godine.

"Novi vlasnik osobno je najavio isplatu plaća za 60-ak radnika u roku od 30 dana, no radnici će nastaviti štrajk dok im novac ne bude na računima", izjavio je ua Hinu Kiš.

Rekao je da je socijalni dijalog uspostavljen, da se radnici nadaju da će obećano biti i ispunjeno te da će razlozi za štrajk prestati tek nakon isplate radničkih tražbina.

Kiš je također rekao da su nova uprava i vlasnik optimistični u vezi s budućim poslovanjem tvrtke te da izrađuju poslovne planove.

Kako je priopćeno u ponedjeljak, američki investitor John R. Alm, bivši predsjednik uprave i izvršni direktor Coca-Cola Enterprisesa i član uprave Kimberly Clarka, postao je vlasnik 90,5 posto udjela u drvnoj industriji Finvest Corpu i Hotelima Njivicama.

Većinske udjele John R. Alm preuzeo je nakon pregovora s bivšim većinskim vlasnikom Marijanom Filipovićem. Stjecanjem većinskog vlasništva preuzeo je obveze koje se odnose na ispunjenje ključnih preduvjeta za nastavak redovitog poslovanja s nadom u uspješno financijsko i operativno restrukturiranje u sklopu predstečajne nagodbe, a samim time i uspješan završetak tih postupaka.

Trenutačna procjena investicija u dvama društvima, koja uključuje podmirenje dugova, doseže oko 30 milijuna eura. To obuhvaća isplatu neisplaćenih plaća i ostalih prioritetnih prava radnicima društva Finvest Corpa u ukupnom iznosu oko pet milijuna kuna u roku od 30 dana od dana stjecanja dionica te dodatna ulaganja u oba društva.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Konačno!Nadam se da je agoniji kra,radnici nisu dobili godinu dana plaću,dugova kao u “priči”,ali najtužnije od svega je Filipović koji prevario radnike,darajući im tvrtku punu dugova.

New Report

Close