Algebra upisuje najviše brucoša u svojoj povijesti, njih gotovo 300

Autor: Lucija Špiljak , 17. kolovoz 2020. u 21:59
Najviše interesa u ljetnom roku budući studenti pokazali za preddiplomske studije programskog inženjerstva, digitalnog marketinga, 3D-a... Foto: PD

I hrvatske i inozemne tvrtke u IT i kreativnom sektoru relativno su bezbolno preživjele vrijeme lockdowna.

Visoko učilište Algebra najesen dobiva gotovo 300 novih studenata, što je povijesno najveći broj upisanih brucoša. Proteklih mjeseci zbog pandemije koronavirusa očekivalo se da će manje studenata upisati studij na privatnim visokoškolskim institucija, no Algebra je u srpnju na ljetnom upisnom roku bilježila sedam posto više upisanih studenata nego lani.

Već godinama upisuju između 75 i 80% svojih budućih studenata na ljetnom roku, što je izuzetak kod privatnih institucija jer je poznato da se na ljetnom roku upisuju ponajbolji učenici. Budući studenti na Algebrinim preddiplomskim studijima najviše su interesa pokazali za programsko inženjerstvo, digitalni marketing, 3D i digitalni dizajn te multimedijsko računarstvo. Za jesenski rok je preostalo prosječno 25 mjesta po svakom od preddiplomskih studija za koju su prijave u tijeku. Podsjetimo, Algebra je ove godine pokrenula prvo domaće privatno tehničko sveučilište računarstva, a na novom studiju već je popunjeno gotovo dvije trećine kvote. Studij će se od jeseni provoditi na engleskom jeziku u sklopu mentorskog programa s FER-om, s ciljem daljnje internacionalizacije obiju institucija. Također je cilj privući veći broj stranih studenata na studij u Hrvatskoj.

“I hrvatske i inozemne tvrtke u IT i kreativnom sektoru relativno su bezbolno preživjele vrijeme lockdowna i ne najavljuju smanjenje svojih potreba u pogledu traženja i zapošljavanja novih stručnjaka. Broj upisanih studenata na srpanjskom roku lako je protumačiti kao mudru odluku studenata da se usmjere prema ovim područjima“, istaknuo je dr. sc. Mislav Balković, dekan Visokog učilišta Algebra.

Komentirajte prvi

New Report

Close