300.000 eura za edukacije, korisnice ovih stipendija mogu biti isključivo žene

Autor: Poslovni dnevnik , 18. travanj 2023. u 13:29
Po završetku žene stječu titulu i certifikat IT Support Specialist/N. Žganec/PIXSELL

Po završetku žene stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja podrške korisnicima, sistemske administracije, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti.

U svjetlu sve veće domaće i globalne potražnje za profilima IT specijalista kojih kronično u Hrvatskoj nedostaje, Algebra u suradnji s INCO te uz podršku Google.org dodjeljuje stipendije vrijedne čak 300.000 eura za edukacije.

Korisnice ove stipendije mogu biti isključivo žene. Po završetku žene stječu titulu i certifikat IT Support Specialist, koji pokriva područja podrške korisnicima, sistemske administracije, mrežne infrastrukture i IT sigurnosti.

Preduvjeti za prijavu su služenje engleskim jezikom i osnovna digitalna pismenost, a edukacije su namijenjene mnogobrojnim ženama u nepovoljnijem položaju – onima koje žive u manjim sredinama, ženama s invaliditetom, nezaposlenima, iz sektora pogođenih COVID-om te studenticama završnih godina studija. Preduvjet za edukaciju je uspješno obavljeno testiranje.

Uoči početka ovogodišnjeg, trećeg po redu ciklusa, voditeljica projekta u Algebri Sara Šušak izjavila je da je Algebra na području Hrvatske jedini službeni partner ‘INCO Work in Tech’ programa.

“Ženama koje promišljaju je li sad pravo vrijeme za školovanje, moram poručiti – upravo sada je vrijeme za nadogradnju IT vještina, posebno pogledamo li demografske trendove te kroničnom nedostatku radne snage u tom području”, kazala je Šušak.

Komentirajte prvi

New Report

Close