Alemka Markotić: Možda će se morati vraćati neke mjere

Autor: Poslovni.hr , 29. travanj 2020. u 09:11
Foto: Pool

Što ako opet dođe do naglog porasta oboljelih?

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” komentirala je moguće vraćanje mjera i ograničenja zbog epidemije koronavirusa.

“Drugi dan je od popuštanja mjera, vidi se da vani ima više ljudi i veće su gužve, ali čini mi se da se većina ipak drži mjera koje su preporučene”, rekla je u RTL Direktu ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” Alemka Markotić.

Što ako opet dođe do naglog porasta oboljelih?

“Jasno komuniciramo od početka. Naglašeno je da će se mjere postupno ublažavati, da molimo građane neka poštuju socijalnu distancu, higijenske mjere… Ako na to budemo pazili, mislim da ćemo moći nastaviti s postupnim popuštanjem mjera. Ako se broj zaraženih poveća, morat će se identificirati gdje mjere nisu ostvarile dobar rezultat i taj dio će se vjerojatno morati vratiti unatrag”, rekla je Markotić.

Mnoge zemlje odredile su da je nošenje maski obavezno, no ne i Hrvatska. “Mislim da su HZJZ i epidemiolozi jasno iskomunicirali da se preporučuje nošenje maski u javnosti, u zatvorenim prostorima. Mislim da je našim ljudima to apsolutno jasno i da će poštovati te mjere”, kazala je Markotić.

Komentirajte prvi

New Report

Close