Ako nemate dopunsko platit ćete 10 kuna za svaki ulazak u ambulantu

Autor: Poslovni.hr , 04. veljača 2018. u 10:05
Foto: Leonard Ninčević / Pixsell

Odluka stupa na snagu od 5. veljače.

Pacijenti bez police dopunskog osiguranja HZZO-a odsad će plaćati participaciju od 10 kuna za svaki dolazak liječniku, bilo to vađenje krvi, ultrazvuk, skidanje šavova, ispiranje uha ili samo konzultacija. Popis na kojem se nalazi više stotina dijagnostičkih i terapijskih postupaka za koje će se ubuduće naplaćivati participacija dio je Odluke Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) o utvrđivanju dijagnostičkih i terapijskih postupaka za koje se naplaćuje sudjelovanje u zdravstvenoj zaštiti kod izabranog doktora, koja stupa na snagu idući tjedan.

Kako piše Novi list, riječ je o postupcima koji se dosad pacijetima uglavnom nisu naplaćivali, ali su u HZZO-u procijenili da zaslužuju naplatu participacije. Prema postojećim pravilima, u općoj medicini i ginekologiji naplaćivao se samo prvi i kontrolni pregled, a jedino u dentalnoj medicini svaki posjet ambulanti. Građani koji ne uplaćuju 70 kuna mjesečno na račun dopunskog osiguranja HZZO-a, morat će odsad zavući ruku u džep baš svaki put kad uđu u ambulantu, makar doktora i ne vidjeli.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Uopće mi nije jasno kako je taj tip završio fakultet.

Valjda je stradalo cijelo krdo ovaca.

Dobro je da je Kujundžić ministar! On će svojom (ne)sposobnošću dovesti do stanja u kojemu će promjene biti nužne! Totalni tenkre!

Jel ovo ministar smislio kako smanjit dug u zdravstvu,genijalno nema sta.Za ovaj genijalni prijedlog je dumao pola godine. Evo mu par prijedloga da ne napreze mozak previse.Ako vam doktor nedaj boze nesto napise u nalaz trebalo bi naplatiti barem 1kn +pdv po svakom slovu, staviti u svim ordinacijama,cekaonicama kutije za donacije hrv. zdravstvu i na svaku donaciju naplatit pdv, ako hoces podignit nalaz normalno opalit bar 20-30 kn + pdv, po svakom pitanju med.sestri ili doktoru 5-10kn+ normalno pdv …..itd.

New Report

Close