Jakovčić i IDS ovog ljeta napuštaju koaliciju?

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2013. u 12:18
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U lipnju, nakon što završe ovi lokalni izbori, morat ćemo ozbiljno porazgovarati o koaliciji, jer ovako doista nećemo moći dalje, kaže Jakovčić.

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, čija je stranka na lokalnim izborima u nedjelju u Istri potvrdila premoć nad rivalom SDP-om, u razgovoru za tjednik Globus najavio je za lipanj ozbiljne razgovore s premijerom Zoranom Milanovićem o budućnosti Kukuriku koalicije. Jakovčić se požalio na lošu komunikaciju s premijerom Zoranom Milanovićem koji ga navodno ignorira već šest mjeseci, iako mu Jakovčić stalno šalje SMS-ove.

Jakovčić je ustvrdio da je SDP-ov poraz (koji se očekuje potvrditi u drugom krugu, u koji za župana idu IDS-ov Valter Flego i nestranački kandidat SDP-a Damir Kajin, te Boris Miletić i SDP-ov Peđa Grbin za gradonačelnika Pule) rezultat loše Milanovićeve politike, i u državi i prema IDS-u. 

"Ako se Milanović ne promijeni, sigurno je da će ostati sam na političkoj sceni, a vrlo lako bi mogao ostati sam i u SDP-u. Mislim da bi Milanović trebao biti korektan i pružiti nam ruku. Ako ne želi, to je njegovo pravo, ali mi ćemo onda u lipnju, nakon što završe ovi lokalni izbori morati ozbiljno porazgovarati o koaliciji, jer ovako doista nećemo moći dalje. Ako vodstvo SDP-a i nakon ovih erezultata odbaci suradnju s IDS-om, onda je potpuno jasno da nas on zapravo želi izbaciti iz vladajuće koalicije. Milanović je otvorio rat protiv IDS-a, u suštini protiv Istre, no dijalog nema alternative. Nadam se da će Milanovića ovi rezultati do kraja otrijezniti", kaže Jakovčić koji smatra da Milanović riskira poraz na europskim izborima 2014. ako raskrsti s IDS-om.

Komentari (2)
Pogledajte sve


od početka se vidi da nisu kod istog dilera

Pocetak kraja ove vlade koja je i tako bila teatar apsurda… toplo se nadam da ce pasti-sto prije.

od početka se vidi da nisu kod istog dilera

New Report

Close