Agrokor je posuđivao novac Valentiću, Paviću, Čoviću, a najviše Ivici Todoriću

Autor: Poslovni.hr , 10. listopad 2017. u 10:53
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U jednom trenutku jučerašnje prezentacije revizorskih izvještaja za Agrokor, Ante Ramljak prisjetio se Moody’sovog izvješća u kojem se ističe da kompanija ima dovoljno likvidnosti, da ima dovoljno »keša« na računu da može pokrivati svoje obveze, pa je otkrio da se i tu nije radilo o novcu koji je koncern imao na računu, nego o pozajmicama koje je davao tvrtkama, ali i Ivici Todoriću.

"To su bile pozajmice koje su se klasificirale kao novac i novčani ekvivalenti. Riječ je o 1,6 milijardi kuna. Stvarni iznos »keša« je bio 318 milijuna kuna, a prikazivalo se kao 2,2 mlrd kuna", kazao je Ramljak.

Izvješće otkriva da je najveću pozajmicu od 650 milijuna kuna Todorić dao samom sebi, te još 192 milijuna kuna tvrtki Agrokor Projekti u kojoj je stopostotni vlasnik.

Tvrtka Adriatica.net dobila je 264 milijuna kuna, piše Novi List, a njezin je najveći vlasnik Agrokor, dok su ostali suvlasnici Croatia osiguranje, Hanza media, Slobodna Dalmacija…

Čak 156 milijuna kuna Agrokor je kroz pozajmicu dao tvrtki Niva Inženjering bivšeg premijera Nikice Valentića, a na listi su još i tvrtka Com Com Ninoslava Pavića, te Zagreb Montaža u vlasništvu Vlade Čovića.

Zanimljivo je da je novac namijenjen dokapitalizaciji Zagreb Montaže prošle godine završio kao pozajmica Agrokoru.

Komentari (1)
Pogledajte sve

New Report

Close