Agencije lux turizma iz SAD-a ‘snimaju’ Istru

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2021. u 22:00
Predstavnice pet američkih agencija za luksuzni turizam Hrvatsku će obilaziti devet dana

Očekuje se da će u 2022. Hrvatsku posjetiti oko 400.000 sjevernoameričkih gostiju te da će ostvariti preko 1,2 milijuna noćenja.

Pet turističkih agentica specijaliziranih za luksuzni turizam doputovalo je u Istru u sklopu devetodnevnog FAM putovanja (Familiarization Trip – put upoznavanja lokacije) koje organizira RealCroatia. Tijekom radnog posjeta obići će lokalne dobavljače smještaja i usluga, te provjeriti kakav doživljaj mogu ponuditi svojim klijentima. Agentice u posjet dolaze jer Istra, za razliku od Dalmacije i Zagreba, još nije “na radaru” gostiju iz Amerike. Uz Zagreb i Plitvice, prezentirat će im se ponuda u Opatiji, Lovranu, Motovunu, Grožnjan, Buzetu, Rovinj, Puli, Savudriji, Brijuna te Gorskog Kotara.v Pascal Lee, konzultantica za luksuzni turizam agencije West Rock Travel Working kaže da želi vidjeti Hrvatsku iz lokalne perspektive:

“Nekoliko mojih klijenata, iskusnih svjetskih putnika, nedavno se vratilo s odličnih putovanja u Hrvatskoj. Odlučila sam da moram i sama otkriti u čemu je tajna ove predivne zemlje.”

5000 dolara

po putniku prosječna 
je potrošnja turista iz SAD-a

“Ohrabreni smo odličnim povratnim informacijama i rezultatima travanjskog obilaska”, kaže direktorica RealCroatie Petra Gracin napominjući kako je Sjeverna Amerika tržište bolje platežne moći od tipičnih gostiju iz zapadne Europe koji posjećuju Istru i Dalmaciju. “Prosječna potrošnja po putniku nerijetko iznosi preko 5000 dolara”, navodi Gracin. Inače, travnju je RealCroatia organizirala i prvo putovanje turističkih agenata iz Amerike u Europu od pojave globalne pandemije koronavirusa, kada su devet agentica obišle Zagreb, Nacionalni park Plitvička jezera, Zadar, Trogir, Split, Hvar, Pelješac i Dubrovnik. Američki turisti su dostupnim podacima Instituta za turizam najveći turistički potrošači per capita u Hrvatskoj. Uz to, čak 83 posto njih tvrdi da će preporučiti dolazak u Hrvatsku svojim prijateljima po čemu su također vodeći. Usporedbe radi, to je za 13 postotnih bodova više nego u slučaju Njemačke i čak 23 postotna boda više nego u slučaju talijanskih gostiju.

Očekuje se da će u 2022. Hrvatsku posjetiti oko 400.000 sjevernoameričkih gostiju te da će ostvariti preko 1,2 milijuna noćenja.

Komentirajte prvi

New Report

Close