Advent na Rabu s klizalištem na rivi

Autor: Večernji list , 17. studeni 2017. u 09:02
Rab u blagdanskom ruhu nudi bogat program i pune trgove/TZ RAB

Od 1. prosinca 3. izdanje, Djed Božićnjak stiže padobranom, sv. Nikola morem.

Reklama za otok Rab na izlasku iz maglovite metropole mami natpisom Naljepši otočki advent. Nostalgija, more, bijeg od hladnoće…

Par sati kasnije, na rapskoj rivi sunce, 15 stupnjeva, terase pune. "S neba za Badnjak na Rab stiže Djed Božićnjak. Poleti s Grobnika pa padobranom doslovce skoči na otok", pokazuje mladi gradonačelnik Nikola Grgurić i nastavlja da s mora barkom stiže Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca. Na rivi će biti klizalište, na najnižoj nadmorskoj visini, možda metar.

"Naš Advent počinje dan prije zagrebačkog, u petak 1. prosinca", smije se Grgurić. Ove zime na otoku sreće, kako zovu Rab, organiziraju treći Advent. "Naš je Advent dosad bio najtopliji", kaže Katarina Ribarić, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Rab te dodaje: "Cijeli je grad u božićnom ruhu. Kao u bajci. Organiziramo i doček Nove godine za djecu, u podne na Silvestrovo, a gradonačelnik dijeli sadnice maslina svima vjenčanima 2017.

"Cijeli grad živi za prosinac. Preko ljeti radimo, a sad se i mi možemo opustiti", govori Ivana Matušan, direktorica Turističke zajednice grada Raba. Oko 2000 otočana se brine o Adventu, od vrtićanaca do klapa. I sve je domaće. Hobotnica s krumpirom, bakalar, crni rižoto, srdelice, gulaš od razne divljači. Za doček Nove pjeva Petar Grašo. 

Komentirajte prvi

New Report

Close