‘Administracija koči tvrtke koje žele zapošljavati osobe s invaliditetom’

Autor: Poslovni dnevnik , 25. svibanj 2021. u 22:00
Denis Marijon, predsjednik SUMSI-ja/BORNA FILIĆ/PIXSELL

Poslodavci koji žele zaposliti osobe s invaliditetom teško se snalaze u “moru” administrativnih zahtjeva kroz koje se teško probijaju.

Poslodavci koji žele zaposliti osobe s invaliditetom teško se snalaze u “moru” administrativnih zahtjeva kroz koje se teško probijaju. Upozorili su na to jučer predstavnici Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom SUMSI.

Na online okruglom stolu o problematici s kojom se osobe s invaliditetom suočavaju na tržištu rada predsjednik Saveza Denis Marijon detaljnije je opisao trogodišnji program “Zajedno kroz izazove” usmjeren upravo na iniciranje veću zaposlenosti i samozaposlenost i osoba s invaliditetom, te bolju sliku u ostvarenju njihove integracije i inkluzije, s naglaskom na ostvarenje radnih mjesta.

U sklopu prve godine provedbe tog programa održan je, kažu u Savezu, niz radionica za osobe s invaliditetom, ali i za poslodavce koji ih već zapošljavaju, kako bi podijelili iskustva, a uključeni su i poslodavci koji će u budućnosti tek krenuti s praksom zapošljavanja osobe s invaliditetom.

“Na radionicama je dosad sudjelovalo više od 60 osoba s invaliditetom i poslodavaca, a svakim danom bilježimo sve veći interes za ovaj projekt. To pokazuje da smo s programom pogodili točno ono što tržištu treba kako bismo ostvarili veću integraciju osoba s invaliditetom na tržište rada”, istaknula je izvoditeljica programa Albina Žnidar.

“S obzirom na to da su suvremeni načini rada i novi globalni servisi sve više prisutni na našim prostorima, a svojim obimom posla i načinom djelovanja pružaju realne mogućnosti za zapošljavanje osoba s invaliditetom, u cilju nam je u budućnosti se fokusirati i na taj segment poslovnog sektora”, zaključio je Denis Marijon.

Komentirajte prvi

New Report

Close