ADAC: Hrvatskim kampovima najviše raste kvaliteta

Autor: Bernard Ivezić , 26. siječanj 2020. u 21:59
I kamp Čikat dobio Superplatz 2020. ocjenu

Inspektori slavnog vodiča domaćim kamperskim lokacijama povisili ocjenu za 2,1 posto.

Hrvatski kampovi zabilježili najveći rast kvalitete u Europi prema ocjeni vodećeg europskog autokluba ADAC-a. Njemačka organizacija u novom izdanju respektabilnog europskog vodiča kampova donosi ocjenu inspektora koji su hrvatskim kampovima povisili ocjenu kvalitete za 2,1 posto.

Adriano Palman, direktor Kamping udruženja Hrvatske, koje okuplja 271 kamp, kaže da je to najveći kvalitativni porast u njegovoj branši u Europi te da se Hrvatska po tom rezultatu približila prvoplasiranoj Nizozemskoj.

"ADAC je još jednom potvrdio da hrvatski kamping ima potencijala postati najkonkurentniji na Mediteranu te se ponosimo svojim članovima koji svake godine ulažu u podizanje kvalitete, što su prepoznali i gosti i ocijenili cjelokupni hrvatski kamping još boljim nego proteklih godina", kaže Palman.

Dodaje da su Hrvatskoj tradicionalno najvažniji gosti s njemačkog govornog područja, kojima je ADAC vodič ključan izvor informacija. U 2019. u hrvatskim kampovima zabilježeno je 1,2 milijuna dolazaka i 8,7 milijuna noćenja uz rast od 2 posto.

Najveći porast bilježe kampovi u Zadarskoj županiji od 4,5 posto te Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji s 4,2 posto rasta. ADAC je na popis stavio 134 kampa iz Hrvatske.

"Unazad deset godina bilježimo konstantan rast što je potvrda važnosti ulaganja u razvoj ovog sektora koji značajno doprinosi turizmu i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu", zaključuje Palman.

Komentirajte prvi

New Report

Close