A1 Hrvatska od rujna poskupljuje svoje usluge

Autor: Bernard Ivezić , 01. kolovoz 2019. u 11:00
Predsjednik Uprave A1, Jirí Dvorjančanský/Borna Filić/PIXSELL

I dio poslovnih korisnika zakačit će nova viša A1 naknada, ali samo onih koji koriste rezidencijalne usluge.

Do utrke u rastu cijena na fiksnom telekomunikacijskom tržištu, unatoč činjenici da su na nacionalnoj razini ostala svega dva igrača koja nude takve usluge, s jedne strane tvrtke okupljene u grupu Hrvatski telekom, a s druge brendovi pod kapom A1 Hrvatska, ipak neće doći. 

To što je A1 Hrvatska najavio da će s 1. rujna uvesti za sva kućanstva, kojima nudi fiksne usluge, naknadu za pristup mrežu u iznosu od 20 kuna mjesečno, neće slijediti HT. Taj nam je operater potvrdio da zasad nemaju takav plan.

"Hrvatski telekom u ovom trenutku ne planira mijenjati cijene svojih redovnih ponuda te nemamo praksu komentirati poslovne poteze trećih strana", kažu u HT-u.

U A1 Hrvatska, pak, pojašnjavaju da se najavljeno povećanje ne odnosi na poslovne korisnike. No, dodaju da ima iznimaka.

"Osim nekih poslovnih korisnika, koji zbog veličine svog poslovanja imaju paket kao privatni korisnici. To ovisi o njihovim specifičnim tehničkim zahtjevima i poslovnim potrebama poput broja lokacija, linija, paketa, dodatnih usluga i slično", odgovorili su nam iz A1 Hrvatska.

Neslužbeno, doznajemo da je glavni razlog uvođenja nove naknade privatnim korisnicima cijena prava na sadržaje za IPTV, sve skuplji routeri koji se isporučuju korisnicima i drugi slični troškovi koji nisu izravno vezani za investicije.

Povećanje je, kako doznajemo, uvedeno i svim zaposlenicima A1 Hrvatska, koji koriste njihove fiksne usluge privatno. Korisnici pak, zbog EU regulative, imaju pravo bez ikakvih penala raskinuti ugovor ako se ne slažu s novim troškom.

Komentari (7)
Pogledajte sve

Odo ja! Mobilna mi je ionako na Teletini

zbog ove gluposti A1 mogao bi izgubiti 15-20% korisnika…kakav suludi potez!!

Evo ga! Upravo su dobili zahtjev da mi pošalju zahtjev za raskid ugovora ako ne mogu ispoštovati postojeće uvjete postojećeg Ugovora! Tako je bitno da oni zatraže RASKID jer ONI NE MOGU ispuniti preuzete obaveze!


Odo ja od njih,nek si sami placaju svoja ulaganja u buducnost

Podrzavam. Napustam ih i ja. Svi nam kradu.makar i simbolicnih 20kn mjesecno.

New Report

Close