88,03 posto učitelja odbilo ponudu Vlade, nastavlja se štrajk u školama

Autor: Poslovni.hr , 29. studeni 2019. u 08:33
Foto: Goran Stanzl / Pixsell

Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom.

Na izjašnjavanju članstva Sindikata Preporod i nečlanova koji su sudjelovali u štrajku, provedenom u 383 osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove u kojima djeluju podružnice Preporoda, 88,03% onih koji su pristupili izjašnjavanju odbilo je ponudu Vlade Republike Hrvatske.

U osnovnoškolskim ustanovama 5793 ili 87,43%, a u srednjoškolskim ustanovama 2543 ili 89,38% odbili su ponudu Vlade, priopćili su u petak ujutro.

Sukladno rezultatima izjašnjavanja, članstvo Sindikata Preporod u petak 29. studenoga nastavlja sa štrajkom koji su organizirali školski sindikati.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Bagra sindikalna vodi školstvo.
Sram i stid ih može biti, uvesti odmah radnu obvezu pa neka onda pregovaraju koliko hoće a ne da su im djeca taoci.

Sudski zabraniti štrajk kad već ne može radna obveza iako se ovdje radi indirektno o ugrožavanju nacionalne sigurnosti, ne platiti ni dana štrajka i roditelji 30-tak tisuća maturanata i isto toliko osmoškolaca podnijeti kolektivnu tužbu protiv sinidikata i uzeti im milijune kako bi platiti djeci instrukcije (koje i inače plaćaju) jer dvije prelomne generacije djece kojima se određuje budućnost neće dobiti potrebno obrazovanje koje im je zajamčeno ustavom i tako sindikate odvesti u bankrot kao opomenu budućim vođama sindikata.

ako učitelji još malo budu otezali, navući će na sebe bijes mnogih, jer ionako ovo što im se nudi nije zbog njihove zasluge i rada, nego zbog djece, da dalje ne hlape (možda u stvari više hlape u školi) kod kuće, jer kada se spominje da će možda nadoknađivati izgubljeno i do srpnja, mnogi će biti nezadovoljni,
mislim da sada koriste maksimalno gužvu pred izbore da ostvare za sebe benefite, ali kada se počne računati, prosjek od 7 i nešto tisuća kn je sigurno primjeren prosječnoj plaći u Hrvatskoj, što su oni upeli oči u najplaćenije uhljebe u državi i priželjkuju se koeficijentima približiti njima, to je druga stvar, možda da probaju prosvjedovati da se drugima smanji, tu bi dobili veliku podršku građana,

evo i ekonomisti su valjda na nekoj osnovi, a ne na pamet donijeli zaključak
http://www.seebiz.eu/sonje-bilo-bi-realno-prihvatiti-ponudu-vlade/ar-201281/

kojebicjenti

New Report

Close