800 kuna za smrdljivu kantu: Zagrepčanima prijete apsurdne kazne od gradske Čistoće

Autor: Poslovni.hr , 09. siječanj 2020. u 15:00
Foto: Jurica Galoić / Pixsell

Cjenik odvoza otpada i propisane kazne mogu se vidjeti službenoj mrežnoj stranici Čistoće.

Čistoća Zagreb objavila je novi cjenik odvoza otpada, kao i tarife kazni za nepropisno postupanje s otpadom. Cjenik stupa na snagu s 1. veljače 2020., a osim drastičnog poskupljenja usluge odvoza otpada donosi i upravo apsurdne kazne za građana i tvrtke koje se kreću od 250 do čak 1000 kuna, piše ZG magazin.

Ovakav je prijedlog podržala vladajuća većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini 11. prosinca 2019.

Korisnici su podijeljeni na kućanstva i sedam kategorija koja nisu kkućanstva (tvrtke, javne ustanove, škole itd).

Cijena odvoza otpada sastoji se od fiksnog dijela koji za kućanstva iznosi 68,57 kuna s PDV-om te varijabilnog dijela koji ovisi o veličini spremnika, broju pražnjenja i naknade za pražnjenje spremnika sukladno volumenu otpada.

Cjenik odvoza otpada i propisane kazne mogu se vidjeti službenoj mrežnoj stranici Čistoće.

Uz ovakvo poskupljenje drastično bodu u oči i predviđene kazne koje će se izricati građanima i tvrtkama ako pogrešno razvrstaju otpad, ne koriste vrećice za odvojeno prikupljanje, ali i ako im ponestane žutih vrećica za odvajanje plastike i metala, a nisu zatražili nove… Vrhunac je pak kazna »za pojavu neugode drugoj osobi zbog mirisa otpada«. Za smrdljivu kantu izrečena je tarifa od 800 kuna za građane i 1000 kuna za tvrtke i organizacije.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ja 60 l kantu nemogu napunit sest mjeseci i bome necu je sat praznit dok nije puna a kome smrdi zna sta treba platit odvoz a kazna to bi im vjerojatno bila zadnja kazna koju su napisali


A koliko bi nama Bandić morao plaćati što nam smrdi već godinama. Izdati će novo priopćenje, otpad ne bacati u kante, moraju ostati čiste i prazne.

Tako je.
Trebaju zagrepčani tužiti Bandića i Holding.

I od njih se naplatiti za uništeno zdravlje.

Holding će 20 godina besplatno voziti smeće purgerima.

Treba tražiti da se hitno Jakuševac zatvori.
Pa se smeće žičarom može odlagati na ljene i Nedvednicu.

A koliko bi nama Bandić morao plaćati što nam smrdi već godinama. Izdati će novo priopćenje, otpad ne bacati u kante, moraju ostati čiste i prazne.

New Report

Close