Potvrđena još dva slučaja zaraze koronavirusom, sada ih je ukupno 27 u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 12. ožujak 2020. u 21:05
FOTO:REUTERS/Ilustracija

Do danas je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba. Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije, a hospitalizirani su u Puli. Iz Italije je stigao i mladić iz mjesta Mošćenica koji je evidentiran kao 25. zaraženi u Hrvatskoj. Budući da se sam prijavio, naveden je kao primjer odgovornog ponašanja.

Potvrđena su još dva slučaja zaraze u Hrvatskoj. Radi se o hrvatskim državljanima koji su došli iz Italije, a hospitalizirani su u Puli. Sada je ukupno 27 oboljelih osoba, navodi se u kratkom priopćenju Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Podsjetimo, iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu, tijekom posljepodneva potvrđena je još jedna oboljela osoba novim koronavirusom hospitalizirana u Sisku.

Radi se o osobi  koja  je došla  iz Italije gdje je radila. Osoba se sama prijavila graničnom policajcu te je sve dalje odrađeno prema protokolu struke. Takav postupak našeg građana  predstavlja primjer odgovornog ponašanja.

Riječ je o 23-godišnjem mladiću iz mjesta Mošćenica, između Siska i Petrinje, koji se nedavno vratio iz Italije, gdje je radio kao pomoćni kuhar.

Kako je rekao dr. Inoslav Brkić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo, mladi Petrinjac, koji se iz Italije vratio svojim vozilom, nije imao kontakte s drugim osobama, odmah je smješten u izolacijsku jedinicu u sisačkoj Općoj bolnici i osjeća se dobro.

Osim 23-godišnjaka, čiji je nalaz bio pozitivan na virus, pod zdravstvenim nadzorom zbog moguće opasnosti od koronavirusa trenutačno je 75 osoba, među kojima su 63 vozača kamiona koji su vozili robu iz Italije u Sisačko-moslavačku županiju.

U četvrtak se sastao i sisački Stožer civilne zaštite, koji je na preporuku Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije donio odluku da se do daljnjega odgode sve najavljene manifestacije i okupljanja građana. Sportska natjecanja i utakmice mogu se održavati bez gledatelja, s tim da svi igrači i suci moraju biti urednog zdravstvenog stanja.

Do danas je u Republici Hrvatskoj potvrđeno ukupno 27 oboljelih osoba. Dobra je vijest što još uvijek svi potvrđeni slučajevi su ‘uvezeni’, odnosno nema još potvrđenog širenja zaraze među građanima koji nisu došli iz inozemstva odnosno s njima povezanih osoba.

Čovjek zaražen virusom trebao biti u izolaciji, došao u Klaićevu s djetetom

Jedan od direktora jedne strane kompanije sa sjedištem u Zagrebu, kojemu je jučer popodne potvrđeno da je zaražen koronavirusom, istog je dana, iako je trebao biti u izolaciji zbog sumnje na koronavirus, u jutarnjim satima bio u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje je doveo dijete na vađenje krvi. Potvrđeno je to za Index. Iz tog razloga djelatnici laboratorija u Klaićevoj danas čekaju odluku epidemiologa trebaju li doći na posao u smjenu ili ne.

Komentirajte prvi

New Report

Close