20-godišnjak u Zagrebu prodao stanove koji ne postoje, ukrao je milijune

Autor: Poslovni.hr , 23. listopad 2021. u 11:48
FOTO: Pixabay

O mladiću koji je na području Zagreba prevario više ljudi tako što im je prodao stanove koji ne postoje već se pisalo. U prvom navratu pričalo se o materijalnoj šteti od 600.000 kuna. No, policija je otkrila još nekoliko slučajeva.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke daljnjim intenzivnim i ustrajnim provođenjem kriminalističkog istraživanja, tijekom kojeg je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna  sada su potvrdili i sumnju da je 20-godišnjak počinio više kaznenih djela „Prijevara“ i kazneno djelo „Krivotvorenje isprave“ na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina te dvije ženske osobe starosti 58 i 59 godina.

Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dijela Zagrebu izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o ortaštvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova te krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme. Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupnji stanova u još neizgrađenoj  stambenoj zgradi te su na račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on također i direktor, uplaćivali avanse za kupnju stanova.

Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim djelima iznosi oko 2,3 milijuna kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu, policijski su službenici o svemu do sada utvrđenom posebnim izvješćem obavijestili Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

Komentirajte prvi

New Report

Close