150 milijuna eura za mega projekt u Zagrebu: Niknut će najviši neboder u Hrvatskoj, 340 stanova, hotel…

Autor: Poslovni.hr/Hina , 26. studeni 2019. u 14:57
Foto: Tomislav Miletić / Pixsell

Predsjednik uprave tog norveškog fonda Robert Hagen na predstavljanju je poručio da je projekt u potpunosti spreman za realizaciju.

Stambeno-hotelski-poslovni-trgovački projekt Jarun Panorama 'težak' oko 150 milijuna eura spreman je za realizaciju te traži partnere-investitore, istaknuto je u utorak na predstavljanju tog projekta na početku sajma Rexpo.

Riječ je o 'greenfield' projektu čija je gradnja predviđena na lokaciji u blizini zagrebačkog rotora, a naziv Jarun Panorama ima jer gleda na Jarun i rijeku Savu. Prema zamislima norveškog investitora, fonda Croatian Development Property II AS, koji je i vlasnik projekta, na površini od 35 tisuća metara četvornih planirana je gradnja oko 340 stanova, dvije uredske zgrade, od kojih je jedna potencijalno najviši neboder u Hrvatskoj, od 38 katova, te hotel sa četiri zvjezdice i 240 soba, konferencijskom dvoranom i popratnim sadržajima.

Predsjednik uprave tog norveškog fonda Robert Hagen na predstavljanju je poručio da je projekt u potpunosti spreman za realizaciju.

"Imamo dvije lokacijske dozvole, idejni projekt i aktivno tražimo partnera-investitora s kojim ćemo ga razviti", kazao je Hagen, izdvojivši kao specifičnost to što imaju dozvolu za najvišu zgradu u Hrvatskoj, što, uz druge razloge, kako je ocijenio, izdvaja taj projekt u odnosu na druge u Zagrebu i Hrvatskoj.

U traženju partnera investitora i developera zastupa ih konzultantska kuća Colliers International, čija je direktorica Vedrana Likan za Hinu kazala da je to sada u fazi idejnog projekta te da bi gradnja mogla početi za godinu do dvije.

"Jarun Panorama ne samo da je najspremniji razvojni projekt u Zagrebu nego se i od drugih razlikuje time što njegov koncept i veličina odgovaraju potražnji na tržištu u uredskom, stambenom i hotelskom segmentu.

Napominje i da se o projektu razgovara sa pet ciljanih partnera za njegov razvoj i to s onima koji već aktivno razvijaju projekte sličnog tipa u zemlji i regiji, ili su u zadnjih nekoliko godina aktivno izrazili želju i interes za takvim tipom projekta.

"Potencijalni investitori, osim lokalnih, dolaze iz najrazličitijih dijelova svijeta, od Emirata, Amerike, do uže regije središnje i jugoistočne Europe", otkriva Likan, zaključujući i kako za taj projekt u svijetu nekretninskog biznisa i u Hrvatskoj i u inozemstvu ima dosta zanimanja.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dok oni isposluju dozvole već će doći do zasićenja tržišta s konfekcijom, neka nova kriza i ostaje tamo šikara do daljnjeg.

Predsjednik investicijskog fonda, a razgovara sa drugim ulagacima? Spominju se i neki iz Emirata? Jel to sve samo cover za Bandiceve “partnere”?

Da vidimo i to čudo, da se financijer stvarno i pojavi.

Iako sumnjam, koncepcija projekta zvuči previše fino, u Hrvatskoj najbolje prolazi divlja gradnja, krkanluk i nabijanje betonske kvadrature.

New Report

Close