Zdravko Marić u Londonu izdao obveznice za 750 milijuna eura uz rekordno niske kamate

Naslovnica Forum Komentari članaka Zdravko Marić u Londonu izdao obveznice za 750 milijuna eura uz rekordno niske kamate

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dok se Talijani, Grci, Portugalci I Španjolci bespomoćno pokušavaju osloboditi ralja eura, Europlenki Hrvate gura u iste te ralje. Monetarna suverenost je danas možda i najvažnija suverenost. Istina je da je skupo plaćamo ali sve zbog eurofanatizma naših političara i interesa međunarodnog bankarskog lobija.

Voda nikad ne zavrije dok je gledaš.

Grke je samo Evro i spasio od bankrota

Od kuda nama monetarna suverenost? Većina jeb.. kredita ima euro-klauzlu, 70% štednje je u euru. 90% izvoza se obračunava u euru. Mi smo već davno u euro-zoni samo nam fali zvanični papir.

Viewer očito gleda iz istočne strane kao sve crne vrane na ovom portalu.Jer kad bi gledao iz svoje domovine manjkao bi mu onaj – službeni papir! Nitko iz eurozone se nije do sada pokajao što se tamo nalazi. Istina je da bi nama suverenistima ostao žal za kunom, ali posao je posao i euro bi unaprijedio naše gospodarstvo kao što je to bio slučaj u svim ostalim članicama eurozone.Zato ga se i Siriza nije odrekla što je netko gore već naglasio.I nova vladna koalicija u Italiji unatoć populističkim najavama ne izlazi iz euro zone.Članstvo u EU podiglo je naš turizam,koristi kreditnm ratingu,dok bi ulazak u eurozonu bio dodatan impuls razvoju našeg gospodarstva!

@pepri43, ja sam uvijek bio za uvođenje eura, što je prije moguće. Prvenstveno zbog naših izvoznika i eliminacije tečajnog rizika. Svi scenariji o tobožnjoj monetarnoj suverenosti su bacanje prašine u oči. Jer je mi de facto nemamo niti možemo imati, jer smo totalno euroizirana zemlja.

Jbt, koji uspjeh, zaduzili nas za dodatnih 6 mlrd i predstavlja kao uspjeh, usteda hehe
Veli, vidi kak smo sposopbni, mi posudimo i potrosimo a vasi unuci ce vracati…
Otprilike ko kad je Nixon morao odstupiti i pri zadnjem ulasku u helic izvodi pobjednicke poze i mahanja haha

Bravooo, well done!

New Report

Close