Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Zbog zaštite ulagača Hanfa će brokerima licencirati i softver (objavljeno 19.01.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Zbog zaštite ulagača Hanfa će brokerima licencirati i softver (objavljeno 19.01.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

… no dobro… mogli bismo sad pogledati tko radi u hanfi…. može li itko tko nešto zna o tržištu kapitala biti motiviran plaćom od 4 do 6 tis. kn mjesečno neto… ja mislim da ne može i zato nam tržište kontroliraju ljudi koji ga ne poznaju… naravno ima izuzetaka, ali ih je premalo da bi ovu agenciju nazvali ozbiljnom… stoga mislim da će u sljedećem razdoblju morati poraditi na transformaciji iz skupine bahatih pocetnika – nazovi kontrolora tržišta u agenciju koja će stvarno služiti razvoju tog tržišta, osiguravanjem stvarno pravnih uvijeta za uspiješno funkcioniranje istog…

Ako će sve brokerske kuće morati imati program s autorizacijom Hanfe, a kako je HANFA zadužena za kreiranje platforme za razvoj tržišta, predlažem Hanfi da proizvede software za brokere. [smiley2]

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

Nikada sudionici financijskog tržišta nisu prigovarali nadzoru financijskog kriminala. Financijski kriminal je nužno još bolje nadzirati. Problem je u tome što HANFA nije nevidljiva ruka koja pomiče stvari u okviru zakona. Problem je u UDBAŠKIM metodama kojima se šerif Sam o’ Dol i njegovi policajci služe. U kojoj civiliziranoj zemlji državni službenici imaju pravo šepuriti se u novinama poručujući (bez argumenata) onima koji ih financiraju da su muljatori ili lopovi? U kojoj je civiliziranoj zemlji normalno proglasiti nevinog muljatorom ili lopovom bez ikakvih posljedica? A svatko je nevin dok mu se na sudu ne dokaže krivica. Za ne vjerovati je da novinari ne pišu o Homo Balkanikus Primitivus ponašanju šerifa Sam o’ Dola. Možda zato što je obične pučane osvojio svojim kaubojskim stilom? Zato što je on njihov čuvar od prevaranata brokera i ostalih sudionika financijskog tržišta? Zar novinari ne razumiju da šerif Sam o’ Dol poput cirkuskog mede pleše onako kako politika svira? Šerif Sam o’ Dol je pretvorio nadzornu instituciju u svoje privatno vlasništvo te kao neobuzdani revolveraš puca u svakoga tko mu se ne pristaje klanjati. Na svom križarskom pohodu uništava sudbine malih ljudi. Šerif Sam o’ Dol se ne bori za red na tržištu. Njegova diktatura je pokazatelj da je Hrvatska prema indeksu konkurentnosti javnih institucija upravo tamo gdje joj je i mjesto.

ZAKON O HRVATSKOJ AGENCIJI ZA NADZOR FINANCIJSKIH USLUGA (NN 140/5), Članak 5. (4) navodi: Predsjednik i članovi uprave Agencije dužni su se ponašati tako da ne umanjuju osobni ugled ili ugled Agencije te da ne dovode u pitanje samostalnost i neovisnost pri obnašanju svoje dužnosti i samostalnost i neovisnost Agencije.

"[b]Čate[/b]" su najveći problem s kojim je Lijepa Naša suočena.

New Report

Close