Zbog skupoće, Skandinavci i Rusi na odmor u Crnu Goru umjesto u Hrvatsku (objavljeno 26.04.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Zbog skupoće, Skandinavci i Rusi na odmor u Crnu Goru umjesto u Hrvatsku (objavljeno 26.04.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Skandinavci sigurno ne odlaze zbog skupoće. U Švedskoj kava košta 20kn, piva 40kn, whiskey 100kn, pizza najmanje 60kn a sendvič im košta od 20kn (minijaturni hot-dog) do 40-50 kn ono što se već može nazvati sendvičem. Mislim da ni Dubrovnik nije to premašio.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Slažem se u potpunosti sa gornjim komentarom.
Jedan dio turista će sigurno odustati od Dubrovnika zbog visokih cijena ( u odnosu na Crnu Goru ali i u odnosu na srednju Dalmaciju) ali Skandinavci i Rusi sigurno nisu reprezentativni uzorak.
Također jedan dio turista koji ljetuje u CG će se opet vratiti u Dubrovnik.
A oni kojima i CG postane preskupa će ići u Albaniju.

Cijene u Crnoj Gori su svake godine sve više, tj. rastu sve brže! Već se danas čak i na jugu Hrvatske može naći povoljniji hotel iste kategorije nego što je to u Crnoj Gori. Jedino se treba maknuti malo od Dubrovnika. To što Rusi idu u Crnu Goru ima i povijesno/političke razloge a jedan od najvažnijih je taj da u velikom broju njihovih hotela upravo Rusi imaju dosta visoke vlasničke udjele. Osobno ne smatram da je Crna Gora konkurencija – ona je jugu Hrvatske komparativna prednost kao što je sjeveru Hrvatske Slovenija!

PD, ne pišite gluposti. Cijene u CG su već sada u nekim destinacijama više nego bilo gdje u Hrvatskoj. CG nema uopće uređenu infrastrukturu, na budvanskoj rivijeri po plažama nalazite gume i veš mašine. Imao sam prilike proći gotovo sve CG gradove na obali i znam o čemu pričam. Cijena Kole u frižideru hotela je 3.5 eura, cijena poziva prema RH 22.5 kn, cijena kave u lošoj birtiji 1.5 eura. O čemu vi pričate gospodo?

Hell is Empty and all the Devils are Here

Kako mozete porediti Norvesku sa Hrvatskom?Recite da je tamo placa veca nego u HR. 20-puta. Hrvatska je malo sto se tice pretjerala u turistickim precjenama. Pogledajte nase gradove i divlju gradnju po cijeloj obali, i nasu zastarjelu infrastrukturu i naravno ponasanje “sta ce te popit”, ali vrijeme pada ce doci. Jasno mi je da se krediti moraju vratiti, ne zaboravimo za to se treba malo oznojiti- od rada.

New Report

Close