Zašto zagrebački poduzetnici ne mogu dobiti prazne gradske prostore, a udruga ‘U ime obitelji’ može?

Naslovnica Forum Komentari članaka Zašto zagrebački poduzetnici ne mogu dobiti prazne gradske prostore, a udruga ‘U ime obitelji’ može?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Zato što je HNS bio na vlasti jedno 10 godina i nije se sjetio te prostore ustupiti poduzetnicima. I zato što je ova udruga skupila 750.000 potpisa, a čak i uz to prostor su dobili samo na privremeno korištenje. Dakle, sve je jasno i nema nikakvih nedoumica.

Zato što je 50% gradskih poslovnih prostora pod šapom novih vlasnika DTR-a! I ja sam različit jer zarađujem svoju plaću, a 90% zajednice me šikanira svojim neradom i odnosom prema mojoj manjini! [emo_plazi]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Rentijerstvo se razlikuje od korupcije samo u jednom detalju: rentijerstvo je legalno, a korupcija nije. I rentijerstvo i korupcija zapravo imaju iste ciljeve i rezultate: oboje su procesi kojima individue i organizacije nastoje ostvariti, te u konačnici i ostvaruju, vlastite interese i dobit kroz političke procese, a na štetu interesa i dobiti ostalih subjekata koji ne sudjeluju aktivno u tom političkom procesu. društvima obuhvaća samo manji fragment ukupnog bruto društvenog proizvoda (u pravilu samo par postotaka BDP).

U političkoj utakmici političari traže partnere koji će ih dovesti na vlast. Građani političarima “prodaju” glasove u zamjenu za specifične političke ustupke, a poslovni subjekti financiraju političke kampanje, također u zamjenu za specifične političke ustupke. To je zapravo suština rentijerstva. Međutim, političar koji ima moć učiniti takve ustupke drugima ujedno ima i moć oduzeti istim subjektima novostečene privilegije, stoga će redovito perpetuirati takav odnos s političkim klijentima, u zamjenu za kontinuiranu političku i financijsku podršku – u osnovi, omogućuje političkim klijentima da uvijek iznova kupuju svoje privilegije, odnosno tim privilegijma on iznova kupuje svoju političku moć iz koje izvire njegova financijska moć.

New Report

Close