Zašto mnoge hrvatske tvrtke odlaze u inozemstvo i otvaraju sjedišta izvan zemlje?

Naslovnica Forum Komentari članaka Zašto mnoge hrvatske tvrtke odlaze u inozemstvo i otvaraju sjedišta izvan zemlje?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Država treba bolje urediti direktive za poduzetnike u Hrvatskoj i napraviti ju poželjnom za buduće investitore, a ne da im glavni uvjet suradnje bude odlazak iz nestabilnog pravnog i ekonomskog hrvatskog okruženja. Do tada, samo neka perspektivni ljudi kao što su Rimac i Prpić odlaze, doći će im svima brzo do glave šta su pustili da im izmakne u ruku. Dečki, samo naprijed!

meni nije jasno zašto bi netko u današnje doba u opće otvarao tvrtku u hr. osim ako nema dobru konekciju na javni novac.

who dares, wins

Za Prpićem ćemo pogotovo, da zaba ne spašava svoje loše plasmane odavno ga ne bi bilo.

"Sometimes people don't want to hear the truth because they don't want their illusions destroyed." Nietzsche

Kako stvari stoje drzava nece NIKAD urediti direktive za poduzetnike u Hrvatskoj jer njen poslovni model pociva ne na trzisno orijentiranom nego na SOCIJALISTICKOM SUSTAVU, a takav socijalisticki sustav zakonima/nametima i ostalim represivnim metodama kontrolira trziste (i pomaze podobne, pocevsi od vlastitih javnih poduzeca i paralegalnih ustanova koje nesmetano konkuriraju ostatku trzista iako su debelo financirane od tog istog sustava – primjer HRT pa do svih koruptivnih procesa koji su takodjer debelo financirani iz istog tog proracuna.) Tu buducnosti za normalno konkuretno trziste, a time i za neki normalni tijek kapitala N-E-M-A, i sa prisutnim mentalnim sklopom (sto kroz medije sto kroz politiku) nece je niti biti. Dakle, tko ima R&D u Hrvatskoj, ima ga zato sto mu je poznato okruzenje. Tko god zeli na globalno trziste preko investicija (dovodjenja kapitala i vlasnistva izvana) mora imati uporiste u pravnom okruzenju koje nije represivno i koje ima pristup globalnom kapitalu, a to na zalost nije nasa draga drzava.

naša je namjena pranje guzica penzionerima iz njemačke i austrije. zato su nas i priznali 91. godine. eto, zato se ne treba baviti ovom temom više. tako je odlučeno i mi smo im za to.

...povijest se ponavlja...


naša je namjena pranje guzica penzionerima iz njemačke i austrije. zato su nas i priznali 91. godine. eto, zato se ne treba baviti ovom temom više. tako je odlučeno i mi smo im za to.

a tako znači…onda ovi doktori i medicinsko osoblje koji su zadnjih par godina otišli raditi u njemačku i austriju, nisu “otišli” nego su tamo na stručnom osposobljavanju 😀

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Zašto mnoge hrvatske tvrtke odlaze u inozemstvo i otvaraju sjedišta izvan zemlje ?

Zato što su u Hrvatskoj najveći porezi na svijetu , čak njih 572 pod raznim imenima.

To jednostavno nitko živ nezna nabrojiti šta sve Hrvatski poduzetnici moraju platiti , i nikada kraja tom plaćanju , porezi se znaju mjenjati i nekoliko puta godišnje , neki i retroaktivno.

Recimo porez na dobit:

-20 % ,
+12 % ,
+18 % prirez Zgb,
+25 % PDV…..nikada kraja oporezivanju….

.

Zašto mnoge hrvatske tvrtke odlaze u inozemstvo i otvaraju sjedišta izvan zemlje ?

“Na šalteru u Poreznoj: Ja: treba mi potvrda da nemam porezni dug.
Čovjek na šalteru: (tipka nešto… gleda…) Ali vi imate dug – 178 kn.
Ja: Mogu li to platiti sada…
On: Možete, ali tek nakon 3 dana to će biti vidljivo u našoj bazi podataka…
Nakon tri dana: Ja: Evo, platila sam dug mogu li dobiti potvrdu da nisam dužna…
On: Da, platili ste dug, ali ako želite potvrdu morate platiti 40 kuna biljega.
Ja: gdje?
On: U pošti.
Nakon 2 sata. Ja: Evo, tu su biljezi, trebam potvrdu…
On: Izvolite (daje mi papir na kojem piše: ..dana 11.4. dužna je 0,06 kn).
Ja: Oprostite, otkud ovih 6 lipa?.. Meni treba potvrda da nisam dužna, a ne da sam dužna….
On: To su kamate koje su obračunate u međuvremenu…”,
stoji u objavi ove frustrirane građanke na facebooku.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/44682/Donosimo-jo%C5%A1-jedan-frustriraju%C4%87i-primjer-za%C5%A1to-ljudi-napu%C5%A1taju-Hrvatsku.htm

.

zato jer im na kupnju i korištenje osobnog automobila nije porezno priznato davanje za iznos PDV-a, dok se državnim uhljebima dodatno uvećava plaća zbog korištenja službenog vozila 24 sata, koji onda ganjaju svi iz obitelji, kod nekih i šira obitelj, te ponekad i susjedi, naravno da ta dodatno uvećana plaća, uhljebima opet povisuje osnovicu za mirovinu, koju će na kraju opet plaćati, zamislite tko, pa novi mladi Rimci, Prpići , ali neće državni Drpići

eto zato odlaze,
pitanje premijeru; jes’ ti ono Tim bio u Kanadi il’ u Bosni, pa daj poduzmi neke korake za sve poduzetnike, koji još nisu otišli iz Hrvatske, jer će ti uhljebi uskoro početi glodati jasle, ako ne znaš, otiđi u Njemačku i prepisuj

New Report

Close