Zakoni se donose na prečac, štite dužnike a ne vjerovnike

Naslovnica Forum Komentari članaka Zakoni se donose na prečac, štite dužnike a ne vjerovnike

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Razumni rok naplate potraživanja!!! Što to doista jeste? Na koga se odnosi? Sa čim u svezi su razumni rok naplate potraživanja , regulator, zaštićeni dužnik i nemoćni vjerovnik?
Svi smo mi dužnici i vjerovnici u isto vrijeme! Pa i banke! Tako sam i sam dužnik kod banaka i vjerovnik kod velikih trgovačkih lanaca, banaka, države ect.
I sve bi to i dalje „razumno funkcioniralo“ da mi dužnici nisu veliki trgovački lanci! Kad sam došao o vremenski škripac, odnosno u neusklađenu ročnost obveza i potraživanja, ponudio sam u zalog bankama ta svoja potraživanja!
Reakcija: ne ,ne možemo to prihvatiti!!!
Naravno da ne mogu kada su u imperijalnom savezu banke i veliki trgovački lanci. Najprije su te iste trgovačke lance, nakon „uspješnih „ pretvorbi i privatizacija nerazumno olako kreditirali, a sada im prepuštaju i dio bankarskih poslova!
FUTURISTIČKI: banke će dijeliti kataloge trgovačkih lanaca, a trgovački lanci osim naplaćivanja režija,telefona,plina i svega što se naplaćuje virmanski, te podizanja gotovine, dijeliti će kredite, investicije, vrijednosne papire, bankarske garancije….

New Report

Close